Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įpykęs Julius Veselka: į šeimą neturi kištis lesbietės ir feministės!

Populiariausioje pokalbių laidoje „Valanda su Rūta“ nuomonės reiškiamos ne tik žodžiais, bet ir veiksmais. Ketvirtadienio vakarą 19.10 val. per LNK žiūrovai galės pamatyti, ką apie smurtą šeimoje galvoja seimo narys Julius Veselka, balsavęs prieš apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymą.
Julius Veselka
Julius Veselka / Valdo Kopūsto/„Scanpix“ nuotr.

Statistika Lietuvoje pribloškia – nuo vyro smurto kas metus miršta 20 moterų, kas antra moteris šeimoje mušama ar psichologiškai terorizuojama. Nuo gruodžio 15 dienos įsigalios naujasis įstatymas, kuris turėtų gelbėti moteris, kenčiančias nuo vyro smurto.

Anksčiau policija skėsčiojo rankomis ir sakė, kad smurtas šeimoje – privatus šeimos reikalas, dabar jis pripažintas visuomenei pavojingu nusikaltimu. Gelbėdamasi nuo vyro mušama moteris su vaikais turėjo išeiti iš namų, o smurtautojas likdavo namuose. Dabar policijos pareigūnams bus atrištos rankos ir iš namų bus išvedamas smurtautojas, nereikės net moters pareiškimo.

Laidoje dalyvavo Seimo narė Onutė Valiukevičiūtė, jos dukra Giedrė, patyrusi vyro smurtą, Donalda Meiželytė, Seimo narys Egidijus Vareikis.

Išklausęs moterų pasakojimų, per kuriuos kai kurių akyse sužvilgo ašaros, Julius Veselka sunkiai tramdė emocijas.

„Dabar esu triskart prieš tokį įstatymą, – pasipiktinęs rėžė politikas. – Kuriame Lietuvą, kurioje dvi kariaunos – moterų ir vyrų. Moterys angelai, vyrai banditai. O tie, kurie nemuša žmonų, yra per silpni.“

Tačiau labiausiai politiką papiktino Kauno moterų draugijos direktorės Daivos Baranauskienės komentaras. Daiva, kuri dirba su patiriančiomis smurtą moterimis, aiškino, kad  vyrai savo moteris muša todėl, kad yra silpni ir nori jas kontroliuoti ir valdyti.

„Šeima – ta vieta, kur kuo mažiau turi kištis lesbietės ir feministės“, – įpykęs kone išrėkė Julius Veselka.

Politikas pareiškė, kad jo neįtikina ir statistika. Anot jo, jis nepažįsta nė vieno vyro, kuris lupa žmoną, o jei ir yra smurtas šeimoje, tai jo labai mažai. Jei moteris parašo pareiškimą dėl smurtaujančio vyro ir po to jam atleidžia – tai jos reikalas.

Vedėjos R.Mikelkevičiūtės argumentas, kad moteris gali tai padaryti iš baimės, nes jai grasina tas pats sutuoktinis, J.Veselkai nebuvo svarbus. Įpykęs Seimo narys nusiplėšė mikrofoną ir paliko studiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius