Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš putlaus vyro lengvojo kultūrizmo čempionu tapęs Donatas Šimkus: „Prieš veidrodį stoviu dažniau, nei reikėtų“

Anglijoje gyvenančio lietuvio Donato Šimkaus pristatyti jau nebereikia – vaikinas išgarsėjo po to, kai vos per keturiolika savaičių atsikratė nereikalingų 15 kilogramų ir lengvojo kultūrizmo modelių čempionate „Miami Pro World Championship 2013“ užėmė pirmąją vietą.
Donatas Šimkus su laidos „Viskas bus gerai“ vedėjomis
Donatas Šimklus laidoje „Viskas bus gerai“ / „Lietuvos ryto“ nuotr.
Temos: 1 Televìzija

26 metų vaikinas prisipažįsta, kad nauju jo pomėgiu iš pradžių suabejojo net tėvai: „Jie galvojo, kad greitai nusivilsiu, kad sportas – tik laikina užgaida.“ Supratę, kad Donatas savo tikslų siekia aukštai iškelta galva, artimieji patikėjo, kad lengvasis kultūrizmas gali tapti sūnaus pragyvenimo šaltiniu, o būriai gerbėjų laiškais užtvindė el. pašto dėžutę su prašymais tobulėti toliau.

Savo istoriją, kaip vos per 100 dienų iš apkūnaus tešlainiuko virto lengvojo kultūrizmo čempionu D.Šimkus atvirai papasakos televizijos laidoje „Viskas bus gerai“.

Laidoje Donatas prisipažins, kad dar prieš porą metų nė negalvojo, kad taps tuo, kuo yra dabar. „Galvojau, kad būsiu moksliukas ir visą dieną sėdėsiu prie kompiuterio. Taip, buvau lengvai pažeidžiamas, – laidoje pasakos per vieną naktį Lietuvoje sensacija tapęs lengvojo kultūrizmo čempionas. – Pradėjęs sportuoti ištobulėjau fiziškai, mąstau kur kas filosofiškiau. Norint pakeisti kūną, pirmiausia reikia pakeisti mąstymą.“

„Lietuvos ryto“ nuotr./Donatas Šimklus laidoje „Viskas bus gerai“
„Lietuvos ryto“ nuotr./Donatas Šimklus laidoje „Viskas bus gerai“

Anksčiau padrikai gyvenęs Donatas tikina, kad sportas į jo gyvenimą įnešė ir tvarką. „Valią išsiugdžiau po truputėlį, nors anksčiau jos neturėjau. Pavyzdžiui, moksluose darbus darydavau paskutinę savaitę. Sporte? Sporte net nereikėjo tiek stengtis, aš tiesiog norėjau pasiekti tą rezultatą, kuriuo dabar džiaugiuosi.“

Pašnekovas neslepia, kad dėmesys jam patinka, o prieš veidrodį stovi dažniau, nei reikėtų. „Niekada jo tiek nepatyriau, žiniasklaidos susidomėjimas manimi – didelė naujiena. Žinoma, kad dėmesys malonus, tačiau stengiuosi išlikti savimi.“

Išlaikyti rezultatą, kurį pasiekė, Donatą motyvuoja ir jo sekėjai, laiškais užtvindę „Facebook“ paskyrą ir asmeninę el.pašto dėžutę. „Žmonių susižavėjimas manimi man patinka. Atradęs sportą savyje suradau ir daug tolerancijos kitiems. Man patinka kitus įkvėpti. Sporto klube ar rūbinėje prie manęs prieina paklausti patarimų, aš duodu savo koordinates, patariu, pasidalinu informacija“, – tikina mažiau nei per metus kūną ištobulinęs ir tik savo pastangomis žinias apie lengvąjį kultūrizmą įgijęs vaikinas. Tačiau jis neslepia, kad sportuoti pradėjo ir... dėl vienatvės.

„Lietuvos ryto“ nuotr./Donatas Šimkus laidoje „Viskas bus gerai“
„Lietuvos ryto“ nuotr./Donatas Šimkus laidoje „Viskas bus gerai“

Artimiausiu metu Donatas planuoja įgyti lengvojo kultūrizmo trenerio sertifikatą ir pilnu etatu profesionaliai ugdyti kitus. Pasak vaikino, tai jo gyvenimo kelias, kurio mesti neketina: „Nebent turėtų įvykti kažkas labai labai svarbaus...“

O kaip Donatui sekasi meilės reikalai? „Merginos neturiu. Kodėl? Manau, kad susikoncentravau į sportą, tad nebeliko laiko ieškoti. Turėjau draugę, susitikinėjau, ji nebuvo lengvojo kultūrizmo gražuolė, tačiau santykiai nutrūko. Manau, kad geriausia man būtų susirasti lengvojo kultūrizmo fanatikę, galėtume vienas kitą paskatinti. Tačiau svarbiausia man – žmogaus vidus“, – pasakos D.Šimkus.

Įdomių pašnekesių ir naudingų patarimų laida „Viskas bus gerai“ – pirmadienį ir antradienį 18.30 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

„Lietuvos ryto“ nuotr./Donatas Šimkus laidoje „Viskas bus gerai“
„Lietuvos ryto“ nuotr./Donatas Šimkus laidoje „Viskas bus gerai“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius