Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ištiesk gerumui ranką“: garsūs žmonės kvietė išpildyti neįgalių vaikų svajones

LRT televizija ketvirtadienio vakarą transliavo labdaros telemaratoną „Ištiesk gerumui ranką“. Jau šeštus metus iš eilės rengiamą labdaros akciją globoja prezidentė Dalia Grybauskaitė. Renginio vedėjai Edvardas Žičkus ir Eglė Daugėlaitė žiūrovams žadėjo nepakartojamą koncertą.
Ingrida Kazlauskaitė
Ingrida Kazlauskaitė / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Dviejų valandų tiesioginės transliacijos metu buvo pasakojamos širdį virpinančios istorijos apie negalios paliestus vaikus ir jų šeimas, taip pat žiūrovai sužinojo, kokias kalėdines neįgalių vaikų svajones išpildė ir „Žalgirio“ krepšininkai, Donatas Montvydas, magijos teatras „Di Archy“.

Savo dainas koncerte dovanojo Merūnas Vitulskis, Martynas Levickis, Rytis Cicinas, Kauno „Žalgirio“ choras, „Džentelmenai“, „El Fuego“, Ingrida Kazlauskaitė, Urtė Šilagalytė. Visi jie koncertavo be jokio honoraro. 

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Martynas Levickis
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Martynas Levickis

„Gerumo virusas užkrėtė visą Lietuvą, nors kai kurios neįgalių vaikų svajonės dar laukia savo geradarių, galiu drąsiai pasakyti, kad lietuviai gražiausias metų šventes šimtams vaikų, net ir iš atokiausių Lietuvos kraštų, pavertė stebuklingomis“, – sako akcijos sumanytoja, labdaros-paramos fondo „Algojimas“ įkūrėja Aušra Stančikienė.

Akcija „Ištiesk gerumui ranką“ rengiama nuo 2009 metų. Ja siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į neįgalių vaikų ir juos auginančių šeimų bėdas. Statistika byloja, kad mūsų šalyje gyvena per 30 tūkst. negalios paliestų vaikų, net 7 tūkst. iš jų nelanko jokios ugdymo įstaigos, neįgalumas kasdien nustatomas šešiems vaikams.

„Labai dažnai jie gyvena greta mūsų, bet ne su mumis. Eidami gatve dažnai stengiamės nepastebėti neįgalaus vaiko, skubame nugręžti akis į šoną nuo neįgaliojo vežimėlyje sėdinčio mažylio, bet, ar taip ignoruodami kitokių vaikų buvimą, patys netampame socialiai neįgaliais?“ – klausia „Ištiesk gerumui ranką“ prodiuseris ir vedėjas E.Žičkus. 

Būrys žinomų žmonių – Virgilijus Alekna, Laura Asadauskaitė, Kristina Zmailaitė ir Edmundas Seilius – įrašė vaizdo kvietimus, socialiniuose tinkluose raginančius prisidėti prie akcijos „Ištiesk gerumui ranką“.

Tai padaryti galite ir jūs – portale algojimas.lt galima išsirinkti neįgalaus vaiko kalėdinę svajonę ir ją paversti realybe, aukoti 5 litus skambinant trumpuoju numeriu 1419, neribotas sumas galima paaukoti tiesiai į fondo „Algojimas“ sąskaitą arba portale aukok.lt

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Edvardas Žičkus ir  Eglė Daugėlaitė
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Edvardas Žičkus ir Eglė Daugėlaitė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius