-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Juozas Statkevičius: „Jeigu mano nuogas užpakalis gali parduoti 500 vardinių kvepalų buteliukų, pažadu „fotkintis“ su visom detalėm“

„Statkevičius, Statkevičius, pila visokias pamazgas. Pilkit jūs, kiek norite. Manęs nepaimsite, esu pasikaustęs berniukas“, – jį kritikuojantiems rėš dizaineris Juozas Statkevičius.
Juozas Statkevičius
Juozas Statkevičius / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Atvirame interviu LNK gyvenimo būdo laidai garsiausias Lietuvos dizaineris, savo darbais žinomas užsienyje, papasakos ne tik tai, kokius honorarus gauna kurdamas drabužius garsiausioms Lietuvos bei užsienio damoms. Juozas prisipažins, už ką vienas verslininkas jam padovanojo butą, kodėl pietus jam iki šiol verda mama, ką jis paaukojo vardan karjeros, ir kodėl kartais gėdijasi minėti Lietuvos vardą.

„Bet kokį šūdą parašykit apie Statkevičių, visi skaitys. Aha, koks blogas, ooo, barzdą užsiaugino. Nesupratu to sureikšminimo. Gal todėl, kad naujienos apie mane padeda užsidirbti kitiems? Tačiau koks kam skirtumas, į save geriau pažiūrėkit“, – „Nuo... Iki...“ sakys garsus mados kūrėjas. 

Dizaineris dažnai sulaukia dėmesio ne tik dėl savo kuriamų drabužių bei įspūdingų mados šou, tačiau ir dėl aštrios kritikos kitiems, bei neretai sparnuotomis tampančių frazių. Daugelis iki šiol pamena kaip Juozas lietuvių stilių palygino su pilkai cepelinais, ar viešoje erdvėje paskelbė nuotrauką iš atostogų, kurioje paplūdimyje nusifotografavo visiškai nuogas. Tačiau komentuodamas tai, Juozas sako iki šiol nesuprantantis kodėl mūsų tautiečiai tokie susivaržę, o iš kiekvienos smulkmenos kyla didžiulis skandalas. 

„Juk ne Katedros aikštėje išsirengiau, o kurorte, nudistų pliaže, o nuotrauka buvo estetiška ir graži. Ir koks skandalas kilo, kaip visiems buvo įdomu. Bet jeigu mano nuogas užpakalis gali parduoti 500 vardinių kvepalų buteliukų, aš pažadu „fotkintis“ kur tik norite, kada norite, nuogas, ir su visom detalėm“, – juokdamasis sakys Juozas.

Paklaustas, ar sąmoningai kalba aštriai, nebijo kritikuoti ir būti atviras, siekdamas dėmesio, Juozas neslėps, iš dalies kiekvienas jo žingsnis – sąmoningas. „Mano talentas viską, kad ir ko imčiausi daryti taip, kad visi tai prisimintų kuo ilgiau“, – sakys Juozas.

Interviu su garsiausiu Lietuvos mados kūrėju Juozu Statkevičiumi, kurio drabužius vilki ir pasaulinio garso kino aktorės bei dainininkės, pirmadienį, gyvenimo būdo laidoje „Nuo... Iki...“ 20.15 val. tik per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius