-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kambodžos vaikams lietuviai paaukojo daugiau nei pusė milijono litų

Spalio 21 dieną TV3 tiesioginiame eteryje nuskambėjęs UNICEF paramos renginys „Už kiekvieną vaiką“, kurį globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, sulaukė didžiulio Lietuvos žmonių palaikymo. Skurstantiems Kambodžos vaikams buvo paaukota daugiau nei pusė milijono litų.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Bendram UNICEF Lietuva ir TV3 projektui, kurį pasižiūrėjo beveik milijonas šalies gyventojų, susibūrė ryškiausių Lietuvos humoro ir scenos žvaigždžių komanda, kuri ir dainavo, ir skaitė šmaikščias eiles, ir kūrė ironiškus siužetus, ir šoko, ir pokštavo. Daugelį iki ašarų sujaudino reportažai apie varganą kambodžiečių kasdienybę, dažnas vaikų ir gimdyvių mirtis, o prajuokino laidos „Dar pažiūrėsim“ kūrėjų interpretacijos apie skeptikų požiūrį į aukojimą.

Tačiau renginio metu bei po jo Lietuvos gyventojai paneigė šį mitą ir iš viso paaukojo net 643.410 litų.

„Šie pinigai nukeliaus į Kambodžą jau skiepų pavidalu. Mūsų gyventojų gerumas leis nuo mirtinų ligų išgelbėti daugiau nei šimtą tūkstančių vaikų. Tai beveik tiek, kiek žmonių gyvena Panevėžyje. Tokiai maža šalis kaip Lietuva gali didžiuotis atlikusi milžinišką darbą. Iš širdies dėkoju visiems, kurie prie jo prisidėjo“, – sakė UNICEF Lietuva vykdomoji direktorė Jovita Majauskaitė ir džiaugiasi, kad UNICEF paramos renginys „Už kiekvieną vaiką“ tą dieną tapo žiūrimiausia TV laida Lietuvoje po 19.10 val.

Pasak TV3 programų direktoriaus Jurgio Jefremovo, UNICEF paramos renginys įrodė, kad Lietuvos žmonės neabejingi viso pasaulio vaikams, problemoms. „Jau kone dešimtmetį TV3 rengia ir palaiko įvairius paramos projektus Lietuvos gyventojams, iniciatyvoms paremti. Šiemet startavome net su dviem tarptautiniais projektais – kvietėme aukoti Zambijos ir Kambodžos vaikams. Tai buvo puiki proga Lietuvos žmonėms pažvelgti į save iš šalies pasauliniame kontekste bei įsitikinti, kad ne viskas mūsų šalyje yra taip blogai. Mums peršamas įvaizdis, kad esame tik apie savo bėdas galvojančių pesimistų tauta, nepasitvirtino. Šio projekto sėkmė padėjo tvirtą pagrindą mūsų bendriems darbas su UNICEF ateityje.“

UNICEF paramos renginio „Už kiekvieną vaiką“ aukojimo iniciatyva baigėsi burtų traukimu, kurio metu paaiškėjo kelionės dviem asmenims į Tailandą, su galimybe apsilankyti Kambodžoje, laimėtojas. Juo tapo alytiškė Vaida Arbačiauskienė. „Renginys paliko didelį įspūdį ir sukėlė gilią užuojautą vargstantiems vaikams. Pati turiu trejų metų dukrytę ir baisu pagalvoti, jei jai tektų tiek kentėti, kiek kenčia vaikai Kambodžoje. Tad nedvejodama paaukojau pinigų. O kad galiu laimėti egzotišką kelionę, net nešovė į galvą. Tai didžiulė staigmena man“, – sakė moteris.

Pasak kelionę dovanojusios bedrovės TEZ TOUR Viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vadovės Ingos Aukštuolytės, paremti aukojimo iniciatyvą ir prisidėti prie UNICEF misijos kovoti už kiekvieną vaiką yra tikra garbė. „Didžiuojamės galėdami poniai Vaidai bei jos artimam žmogui padovanoti galimybę savo akimis pamatyti Kambodžą ir linkime kuo geriausių įspūdžių“, – teigė I. Aukštuolytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius