Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kazimiero Šiaulio filmo premjeroje žinomi žmonės pagerbė estrados žvaigždę Janiną Miščiukaitę

Gegužės 10-ąją vienai ryškiausių visų laikų Lietuvos estrados žvaigždžių Janinai Miščiukaitei būtų suėję 68-eri. Ir nors dainininkės jau aštuonerius metus nebėra gyvųjų tarpe, jos atminimas vis dar gyvas.
Renginio akimirka
Janina Miščiukaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Trečiadienio popietę LRT klube buvo pristatytas J.Miščiukaitei dedikuotas režisieriaus Kazimiero Šiaulio muzikinis-dokumentinis filmas „Janina Miščiukaitė. Gyvenimas dainoje“.

Renginyje dalyvavo jos vyras, saksofonistas Rimantas Brazaitis, sūnus Meinardas Brazaitis, buvusi Lietuvos televizijos diktorė Sigita Stankevičiūtė, režisierius Vytenis Pauliukaitis, kompozitorius Laimis Vilkončius, buvęs kultūros ministras Lionginas Šepetys, dainininkai Andrius Mamontovas, Rasa Kaušiūtė, Valdemaras Frankonis, Vytautas Petrušonis ir daugelis kitų.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Rasa Kaušiūtė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Rasa Kaušiūtė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Saulius Vosylius
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Saulius Vosylius

J.Miščiukaitė – Lietuvos nusipelniusi artistė (1979), tarptautinių konkursų ir festivalių Jaltoje (1981), Saulėtame krante (Bulgarija, 1982), Havanoje (1984) laureatė.

Daugkartinė festivalių „Kauno muzikinis pavasaris“, „Liepojos gintaras“, „Baltijos jaunystė“ nugalėtoja.

1998 m. už nuopelnus lietuviškai muzikinei kultūrai ir pasiekimus tarptautiniuose konkursuose Respublikos Prezidento dekretu apdovanota Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžiumi.

Žanras – estrada, varjetė. Stiliai – populiarioji muzika, džiazrokas, svingas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Audrius Siaurusevičius ir Vytenis Pauliukaitis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Audrius Siaurusevičius ir Vytenis Pauliukaitis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Audrius Giržadas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Audrius Giržadas

Pagrindinis ir svarbiausias J.Miščiukaitės muzikinio gyvenimo ugdytojas ir formuotojas buvo Mindaugas Tamošiūnas. Jis – kompozitorius, pedagogas, dirigentas, vadovavo Kauno dirbtinio pluošto gamyklos estradiniam orkestrui „Oktava“, „Trimito“ orkestrui ir jo estradinei grupei bei Valstybinės filharmonijos ansambliui „Oktava“. M. Tamošiūno ir J. Miščiukaitės kūrybinė draugystė truko 20 metų. Janina buvo pagrindinė M. Tamošiūno vadovaujamų muzikinių kolektyvų solistė.

1972-1974 m. Janina drauge su sutuoktiniu, žinomu saksofonininku Rimantu Brazaičiu, dirbo Maskvos valstybiniame miuzikhole.

J.Miščiukaitė 1967 m. baigė Kauno J.Gruodžio muzikos technikumo klarneto klasę, o 2006-aisiais Vilniaus pedagoginio universiteto Kultūros ir meno edukologijos institute įgijo muzikos bakalauro laipsnį ir mokytojo kvalifikaciją. 2006-2008 m. dėstė dainavimą Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetėje muzikos mokykloje. 2007-aisiais buvo įstojusi į muzikos edukologjos magistrantūrą.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Renginio akimirka
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Janina Miščiukaitė

Dokumentinio muzikinio filmo „Janina Miščiukaitė. Gyvenimas dainoje“ scenarijaus autorius ir režisierius Kazimieras Šiaulys. Montažo režisierė Ramunė Pundytė. Operatoriai Egidijus Povilaitis ir Arūnas Kavaliauskas.

Apie J.Miščiukaitės gyvenimą ir kūrybą kalba kompozitorius Laimis Vilkončius, buvęs Kultūros ministras Lionginas Šepetys, sutuoktinis Rimantas Brazaitis, sūnus Meinardas Brazaitis, buvusi LRT diktorė ir renginių vedėja Sigita Stankevičiūtė, M.Tamošiūno muzikinių projektų dalyviai Vytautas Petrušonis, Viktoras Malinauskas, Valdemaras Frankonis, Rusijos Federacijos nusipelnęs artistas Borisas Moisejevas.

Filme panaudoti Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos archyvai.

Daugiau renginio akimirkų – nuotraukų galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius