Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

KK2: numatoma masinė emigracija į Vokietiją

Panašu, kad Lietuva keičia geografinę padėtį. Kitaip tariant, išsikrausto. LNK laida KK2 praneša, kad jau ateinantį pavasarį pranašaujama nauja didžiulė emigracijos banga. Šimtai tūkstančių tautiečių jau kraunasi lagaminus ir ruošiasi... į Vokietiją.
U.Skonsmanaitė ir T.Ališauskas
U.Skonsmanaitė ir T.Ališauskas / LNK nuotr.

Šiemet emigracijos srautas pagerino visus nepriklausomos Lietuvos rekordus. Iki lapkričio pradžios iš šalies pabėgo 75 tūkstančiai gyventojų. Iki šiol mėgstamiausios emigrantų iš Lietuvos šalys buvo Anglija ir Airija. Tačiau kitąmet daugiamilijoninę darbo rinką atveria Vokietija. Ten jau gyvenantys mūsų tautiečiai sako, kad darbo perspektyvos šioje šalyje labai geros. Žinomas ekonomistas Lietuvos banko Ekonomikos departamento direktorius Raimondas Kuodis teigia, kad šį procesą turime nedelsdami stabdyti: „Praktiškai kas ketvirtas lietuvis negali rasti darbo. Jei suskaičiuosime emigrantus, taip pat žmones, kurie nusivylę darbo paieškomis, bet jau nebelaikomi bedarbiais, pamatysime tą tikrąjį nedarbo vaizdą.“

Likę be perspektyvų tėvynėje lietuviai dumia į užsienį. Prognozuojama, kad tokių pabėgėlių  šiais metai gali būti net 100 tūkstančių. Tai siaubingi skaičiai, turint omeny, kad per penkerius pastaruosius metus Lietuvą paliko daugiau nei 150 tūkstančių lietuvių. Mūsų šalis pagal emigracijos mastą užima pirmą vietą pasaulyje. Lietuva net šešis kartus viršija pasaulio emigracijos vidurkį.

Kodėl keli šimtai tūkstančių lietuvių gali palikti gimtinę ir persikraustyti į Vokietiją? Kokias galimybes atveria šis šalis? Ką lietuviai ten dirbs, kiek uždirbs ir kaip gyvens?

Specialus KK2 tyrimas – jau pirmadienį 19.10 val. tik per LNK su Ugne Skonsmanaite ir Tomu Ališausku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius