Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laida „Ką manai?“ kviečia aukoti trapiai kaip porcelianas Erikutei

Jau antradienį, lapkričio 29-ąją, kartu su TV3 laida „Prieš srovę“ prasideda antrasis TV3 ir SEB banko „Išsipildymo akcijos 2011“ etapas – 19.40 val. specialiame reportaže žurnalistė Audrė Kudabienė pasakos pirmąją istoriją apie sudėtinga liga sergančią šešiametę Ramunę.
Agnė Armoškaitė
Agnė Armoškaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Gruodžio 1-ąją prie akcijos geros valios ambasadorių prisijungs ir laidos „Ką manai?“ kūrybinė komanda. Pirmąjį žiemos ketvirtadienį 17.40 val. pokalbių laidos vedėja Agnė Armoškaitė kvies padėti trapiai tarsi porcelianas trylikametei Erikai.

„Kai išvydau Eriką, mane užbūrė jos akys – didelės, kupinos išminties. Ir ji tikrai žino daug daugiau nei bet kuris kitas trylikametis vaikas. Ši mergaitė – tarsi porcelianinė lėlė – trapi ir visa savo esybe primenanti, kaip viskas šioje žemėje laikina. Iš anksto sakau ačiū tiems žmonėms, kurie jai padėjo ir dar padės. Ačiū medikams. Man buvo didelė garbė turėti tokią viešnią laidoje“, – pasakoja A. Armoškaitė.

„Negalėjau patikėti, jog Erika prieš šį filmavimą iš namų buvo išėjusi prieš du mėnesius. Ir nors ruošdamasi laidai kaupiausi ir sąmoningai savęs prašiau nelieti ašarų – juk „Išsipildymo akcijos“ esmė yra padėti, o ne raudoti, – kai pradėjome kalbėti apie mergaitės ligą, sulaikyti ašarų tiesiog nepavyko“, – prisipažįsta „Ką manai?“ vedėja.

„Atsikeliu, pavalgau, pasimokau namie, o paskui prie kompiuterio“, – sako Erika paklausta, kaip atrodo jos dienotvarkė. Kai mergaitei buvo šešeri, jai buvo diagnozuota osteogenezė – kaulų trapumas.

„Lemtingas šunelio timptelėjimas, kai Erikutė parkrito ir susilaužė kojytę, nebeleido jaustis laimingai. Vis dažnesni kojytės lūžiai, lankymasis ligoninėse, operacijos, reabilitacijos. Net nežinau kiek kartų jai buvo lūžusios kojytės – smulkių lūžių jau tiesiog nebeskaičiuojame“, – atskleidžia mergaitės mama.

Besiklausant mamos pasakojimo, šalia sėdinti Erika, rodos, mintimis perbėga visus tuos nepakeliamo skausmo pilnus vaikystės metus. Ji pasiryžusi ištverti dar vieną operaciją, nes yra vilties, kad galės vaikščioti pati.

„Skaudžiausia yra žinoti, kad yra galimybė padėti savo vaikui, bet tu tiesiog nebeturi už ką. Buvau nuėjusi į banką, tačiau tokiems, kurių pajamos kaip mūsų, jokios paskolos neduoda. Neturime ir savo buto nei automobilio, ką galėtume parduoti. Apima neviltis, ji tampa nepakeliama, kai žvelgiu į savo mergaitę, kuri supranta mūsų finansinę padėtį ir nieko nereikalauja, nesiskundžia ir nekaltina. Jos akelėse vis dar spindi vaikiškas tikėjimas stebuklais, tikėjimas, jog kažkas įvyks“, – susijaudinusi kalba Erikos mama.

„Prieš srovę“ ir „Ką manai?“ pavyzdžiu seks ir kitos TV3 laidos. Jose žiūrovai matys išskirtines istorijas apie tuos sergančius vaikus, kuriems pagalbos ir paramos reikia labiausiai. Prie devintosios „Išsipildymo akcijos 2011“ gali prisidėti kiekvienas, siųsdamas SMS žinutes su žodžiu VAIKAMS arba skambindamas numeriais: 1890 (auka 2 Lt), 1891 (auka 5 Lt) ir 1892 (auka 10 Lt) – ar aukodamas internetu www.aukok.lt. Dėkojame už Jūsų gerumą!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius