Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lavija Šurnaitė-Kairienė: likimo nuskriaustiems vaikams nereikia gailesčio žvilgsnių

„Virpančia širdimi stebėjau, kiek daug džiaugsmo gali suteikti maži dalykai “, – kalbėjo 32-ejų žurnalistė Lavija Šurnaitė-Kairienė.
Lavija Šurnaitė
Lavija Šurnaitė / „Lietuvos ryto“ TV nuotr.

Laidos apie interjerą „Idėjos namams“ vedėja šįkart pravėrė ne kokio žinomo žmogaus būsto duris, o pati padėjo papuošti aplinką, kurioje gyvena likimo nuskriausti kūdikiai.

Tęsdama prieš šventes geras emocijas dovanojančių akcijų virtinę, „Lietuvos ryto“ televizija kartu su žurnaliste aplankė Vilniaus apskrities sutrikusio vystymosi kūdikių namus. Jų kieme prieš dvejus metus televizijos surinktomis lėšomis buvo įrengta vaikų pramogų aikštelė.

Šiemet filmavimo komanda kūdikių namų auklėtinius pradžiugino ryškių spalvų vaikiškais baldais ir gėlėmis bei drugeliais margintu kilimu. Dvi aukštesnes sulankstomas kėdutes gavo ir auklėtojos.

Nauji daiktai iškart prigijo žaidimų kambaryje, kur pasaulį pažinti mokosi dešimt 1,5 – 2 metų kūdikių.

Iš viso šiuo metu šiuose reabilitacijos, globos ir ugdymo namuose glaudžiasi beveik šimtas nuo gimimo iki ketverių metų be tėvų augančių mažylių. Taip pat čia priimami negalios paliesti kūdikiai ir vaikai iš šeimų.

Pusantrų metų sūnų Nojų auginanti L.Šurnaitė-Kairienė kūdikių namuose svečiavosi ne pirmą kartą. Neseniai našlaičiams ji pati paaukojo keletą savo atžalos žaislų bei rūbelių. Tačiau tąkart neturėjo galimybės pabendrauti su ten gyvenančiais mažyliais.

Žurnalistė prisipažino, jog prieš šį apsilankymą ji jaudinosi, o važiuodama ten svarstė, kokias emocijas rodyti  likimo nuskriaustiems kūdikiams.

„Jiems nereikia gailesčio kupinų žvilgsnių. Mažyliai turi augti tikėdami gyvenimu, kurį savo dėmesiu bei mažomis dovanomis jiems galime pašviesinti“, – mintimis dalinosi L. Šurnaitė-Kairienė.

Kūdikių namų auklėtiniams ji dovanojo didelį maišą Kalėdomis kvepiančių mandarinų ir jau suplanavo, kada vėl ten nuveš nenaudojamų savo sūnaus daiktų.

Globos ir ugdymo namuose gyvenantys mažyliai prieš žiemos šventes sulaukti lankytojų jau yra įpratę, tad kamerų jie nesibaimino. O kaip tik – smalsiai bendravo su filmavimo komanda, nešiojo naujus daiktus, rodė savo žaislus ir krykštavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius