-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Legendinis Elvisas Presley atgyja filme

Dokumentikos kanalas „Viasat History“ pristato tikrais faktais pagrįstą filmą „Elvisas Preslių akimis“. Jau kovo 29 d. bus galima išvysti dar niekada nerodytus muzikanto koncertus įvairiais jo karjeros etapais, ištraukas iš kino kronikų, pasirodymų televizijoje ir, žinoma, interviu su pačia įžymybe.
Bus rodomas filmas „Elvis Preslių akimis“.
Bus rodomas filmas „Elvisas Preslių akimis“. / „Viasat“ nuotr.

Šioje laidoje taip pat gausu atvirų interviu su buvusia rokenrolo karaliaus žmona Priscilla Beaulieu Presley ir jųdviejų dukra Lisa Marie Presley. Bus atskleisti ir nematyti šeimos albumai bei įrašai iš asmeninių Presley archyvų, teigiama  „Viasat“ pranešime.

Išskirtiniame dokumentiniame filme Priscilla ir Lisa Marie nuoširdžiai pasakoja apie gyvenimą su legendiniu E.Presley ir atskleidžia lig šiol nežinotų faktų apie jų šeimą bei asmeninį dainininko gyvenimą. Taip pat įdomūs reti interviu su įžybybės pussesere Patsy Presley Geranen bei Priscillos tėvais – Ann ir Paulu Beaulieu.

Seni ir lig šiol niekada nerodyti kadrai iš muzikanto koncertų, nuotraukos iš Presley šeimos archyvų ir spaudos, rašiusios apie rokenrolo karalių apžvalga, asmeniniai Presley šeimos vaizdo įrašai – puikiai nušviečia nepaprastą žvaigždės gyvenimą, pateikia tikrovišką garsiojo atlikėjo portretą. Įvairūs muzikanto gyvenimo etapai – koncertų turai, gyvenimas Holivude ir namie – atskleidžiami taip nuoširdžiai ir su tokiomis intymiomis detalėmis, kurias gali žinoti tik artimiausi šeimos nariai. Dokumentiniame filme atskleidžiami E.Presley karjeros pakilimai ir nuosmukiai, gerumas ir dosnumas, nusivylimai, jo vieta pramogų pasaulyje ir įstabi šlovė.
 

Šiek tiek istorijos

Elvisas Aaronas Presley gimė 1935 m. sausio 8 d. Vernono ir Gladys Presley šeimoje mažame namelyje Tupelio mieste, Misisipės valstijoje. Jo brolis dvynys Jessie Garonas mirė per gimdymą, todėl būsimoji žvaigždė liko vienturtis. 1948 m. jis su tėvais persikėlė gyventi į Tenesio valstiją, Memfį, ir čia 1953 m. baigė Humso vidurinę mokyklą.

E.Presley įkvėpėja tapo to meto popmuzika, kantri stiliaus dainos ir gospelio giesmės, kurias būsimasis rokenrolo karalius girdėjo bažnyčioje. Jį žavėjo R&B muzika, kurią girdėjo Memfio gatvėse. Muzikinę karjerą dainininkas pradėjo 1954 m. Memfio studijoje „Sun Records“. 1955 m. jo kontraktą perpirko „RCA Victor“. 1956 m. dainininkas tapo tikra sensacija. Turėdamas unikalų muzikos stilių jis provokavo ir jaudino įvairių socialinių sluoksnių, tautybių bei rasių klausytojus ir pradėjo naują erą Amerikos muzikos ir popkultūros istorijoje.

Rokenrolo karalius atsiskleidė ir kaip aktorius. Vaidino 33-uose itin sėkminguose filmuose. Jo pasirodymai televizijoje tapdavo sensacija, o koncertai Las Vegase buvo legendiniai. Pasaulyje parduota daugiau kaip 150 milijonų šios žvaigždės albumų, t. y. daugiau nei bet kurio kito atlikėjo. Amerikoje daugiau nei 150 jo albumų ir singlų tapo auksiniai, platininiai. Greta daugybės apdovanojimų puikuojasi ir 14-a „Grammy“ nominacijų (tris jis laimėjo). „Grammy“ jam skirtas už gyvenimo laimėjimus sulaukus vos 36-erių. Nepaisydamas įžymybės statuso ir privilegijų, jis garbingai tarnavo JAV kariuomenėje.

Elviso talentas, išskirtinė išvaizda, jausmingumas, charizma ir puikus humoro jausmas žavėjo milijonus taip pat, kaip ir jo gerumas, dosnumas, kurį išsaugojo visą gyvenimą. Elvisas – viena didžiausių XX amžiaus asmenybių. Jis mirė 1977 m. rugpjūčio 16 d. Memfyje.

Dokumentinis filmas „Elvisas Preslių akimis“ – jau kovo 29 dieną per „Viasat History“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius