-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Leonidas Donskis: „Dariau kvailystes ir apipindavau jas romantiškomis interpretacijomis“

Filosofas, rašantis sunkiasvorius tekstus. Eruditas profesorius, nepaliekantis intelektualų diskusijoje akmens ant akmens. Griežtas publicistas, poliarizuojantis auditoriją savo bekompromisiniais tekstais ir žvilgsniu nuo aukšto akademinio kalno. Europarlamentaras, reikalaujantis iš kolegų atsakomybės ir įsigilinimo. Visa tai – Leonidas Donskis, kokį pažįstame.
Leonidas Donskis
Leonidas Donskis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Ko gero, populiariausias intelektualas Lietuvoje. Pasirodantis internete ir televizijoje ne rečiau nei roko žvaigždės arba televizijos laidų vedėjai.

Ir staiga: „Sugebėjau nugalėti negerą polinkį dramatizuoti savo patirtis. Ir kalbėti taip, tarsi mano problemos būtų pačios rimčiausios“. Arba: „Aš niekada nemėgau būti kritikuojamas ir mėgau būti glostomas pagal plauką. Ir daugeliu atveju niršdavau“.

Tokio Leonido Donskio jūs niekada nematėte. Prireikė dvidešimties metų, keliolikos monografijų, pasiekimų moksle ir politikoje kol atėjo diena išteis nuoširdžiam pokalbiui.  

Jiedu su Ryčiu Zemkausku (beje, abu panašiai pliktelėję) neskubėdami eina Nemuno pakrante žavingose Kauno Šančių pievose ir kalbasi apie Europą, draugus ir priešus, kritiką, žydišką Leonido kilmę, padarytas klaidas, nusivylimus ir džiaugsmus.

Visiškai kitoks Leonidas Donskis „Pasivaikščiojimuose“ per „Info TV“ šeštadienį 20.00   

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius