„Vienas iš smagiausių malonumų, kurį pati be galo mėgstu – skaniai pavalgyti. Taip, taip, kad ir kaip tai kenktų mano kūno linijoms, tačiau atsisakyti smagios vakarienės su draugais, kurios metu galime išbandyti naują patiekalą – niekada neatsisakyčiau“, – sako Lidija Rasutis, pasirengusi parodyti lietuviams, kad valgyti galima su džiaugsmu.
Naujasis TV projektas „Maisto anatomija“ – tai laida ne tik apie skanų maistą, bet ir apie tai, iš ko jį galima padaryti, t.y. kokia produktų sudėtis, juose esantys priedai ir konservantai. Kitaip tariant, laidos kūrėjai aiškinsis su maistu susijusius mitus ir parodys tiesą, kad ir kokia ji būtų.
Ir jei staiga Lidijai, gaminančiai kiaulienos kepsnį, ekspertai pasakys, kad patiekalo sudėtis žalinga sveikatai, drąsioji Rasutis pasiryžusi ištrauktą iš orkaitės kepsnį išversti į šiukšlių dėžę (kad ir kaip seilę varvintų susirinkę patiekalo ragauti svečiai).
„Gyvename ne tam, kad valgytume“, – sako sena tiesa. „Tačiau valgyti mums patinka“, – tokiu šūkiu vadovausis „Maisto anatomijos“ herojai, susirinkę Lidijos Rasutis virtuvėje.
Laida transliuojama nuo gegužės 30 d. sekmadieniais 10.30 val. per Lietuvos televiziją.