Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Liepaitės“ LRT žadėto prizo nesulaukia

Finansinių sunkumų ir „etinio valymo“ kamuojamas Lietuvos radijas ir televizija (LRT) mėnesių mėnesius nesugeba atsilyginti žmonėms, kurie sąžiningai pelnė prizus ir tam tikras pinigines sumas. Skolos neatgaunančių kolektyvų sąrašo ne „prioritetinėje“ vietoje atsidūrė ir chorų konkurso „Lietuvos balsai“ nugalėtojos „Liepaitės“.
Choras „Liepaitės“
Choras „Liepaitės“ / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Vilniaus chorinio dainavimo mokyklos „Liepaitės“ kolektyvas, laimėjęs nacionalinį LRT konkursą „Lietuvos balsai“, iki šiol negavo jam priklausančio piniginio apdovanojimo. Projektas prasidėjo vasario pabaigoje, o baigėsi birželį. Laimėtojoms buvo pažadėtas didysis Lietuvos televizijos prizas – 10 tūkst. litų, pasirodymų LTV eteryje įrašai ir galimybė įrašyti kompaktinę plokštelę LRT radijo studijoje, taip pat diena SPA centre Druskininkuose. Nuo konkurso pabaigos jau praėjo šeši mėnesiai.

Patoso nebeliko

Pusę apdovanojimo sumos chorui turėjo pervesti LTV, o likusią dalį – „Lietuvos balsų“ projektą rengusi Jogailos Morkūno prodiuserinė kompanija „Pirmoji kava“. Pavasarį vykęs chorų konkursas sutapo su vis labiau šlyjančiais LTV2 reikalais. Televizijos vadovybė pranešė uždaranti autorines LTV2 laidas. LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius aiškino, kad sprendimą lėmė kultūros projektų, tokių kaip chorų konkursas „Lietuvos balsai“, atsiradimas pirmojo LTV kanalo eteryje. „Aišku, gaila, bet kokius nors sprendimus reikia priimti, kai ką būtina aukoti, nes visko išlaikyti dabar nebegali. Nepaisydami visų problemų pradėjome „Lietuvos balsų“ konkursą. Manau, tokie projektai yra mūsų paskirtis, misija ir, sakyčiau, pareiga“, – su patosu tuomet dėstė A.Siaurusevičius. Tačiau bėgdami nuo vienų vargų televizijos vadovai, regis, įklimpo į kitus: kaip atsiskaityti su visą Lietuvą žavėjusiomis konkurso nugalėtojomis? Patosas ir dosnumas staiga išgaravo.

Ne prioritetas

A.Siaurusevičiaus pavaduotojas, Lietuvos televizijos vadovas Rimvydas Paleckis, paklaustas, kada bus atsiskaityta su konkurso laimėtojomis, LŽ aiškino: „Man regis, nugalėtojams buvo numatyti prizai, o apie pinigus net nekalbėta. Vis dėlto galiu tiksliai ir neprisiminti.“ Priminus, kad didysis „Lietuvos balsų“ prizas – piniginis, LTV vadovas žadėjo su „Liepaitėmis“ atsiskaityti. „Matyt, klausimas nėra tarp tų prioritetinių, nes choras turi ir kitų finansavimo šaltinių. Tai nereiškia, kad neatsiskaitysim, telieka klausimas – kada? Tikiuosi, artimiausiu metu“, – kalbėjo jis. R.Paleckis aiškino, esą šiuo metu LRT pati neatgauna 2 mln. litų iš kitų įstaigų. „Tos skolos vis didėja, todėl atsiskaitymai ir užtrunka. Tas pats pastebima visoje Lietuvoje“, – teisinosi jis.

Žvelgia su atsarga

„Liepaičių“ choro vadovė Jolita Vaitkevičienė kol kas neskuba daryti griežtų išvadų ir situaciją komentuoja labai atsargiai: „Kol pinigų negavome, negaliu sakyti, kad viskas yra gerai. Tačiau prieš kelias dienas lankiausi LRT ir sutvarkiau reikiamus dokumentus. Man pasakyta, kad pinigai bus pervesti kitą savaitę. „Pirmosios kavos“ atstovai dar prieš pusmetį teigė pervesią savąją dalį, kai tik LRT atsiskaitys su jais.“ Kad prizas iki šiol neįteiktas, kolektyvas didelio kartėlio nejaučia. „Suprantame padėtį. Sunku ir visai šaliai, ir LRT. Esame labai laimingi, kad toks projektas apskritai buvo“, – sakė chorvedė. Jos teigimu, „Liepaitės“ pasinaudojo tik galimybe pasilepinti Druskininkų SPA centro teikiamais malonumais, o įrašinėti kompaktinės plokštelės choristės kol kas neskuba. „Kai tik turėsime parengusios programą, žengsime į įrašų studiją“, – LŽ tvirtino J.Vaitkevičienė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius