-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Lietuvos balse“ paaiškėjo, kad geriausi dainininkai gyvena Vilniuje, kauniečiai atsilieka perpus

Sekmadienio vakarą per LNK buvo parodyta paskutinė pagal pasaulinio fenomeno „The Voice of...“ formatą rengiamo muzikinio projekto „Lietuvos balsas“ pirmojo etapo laida, kurioje pagaliau buvo pristatyti visi 56 laimingieji, patekę į „Muzikines dvikovas“. Po penktosios aklosios perklausos Lietuvoje atsirado keturios naujos muzikinės šeimos, kurioms diriguoja „Lietuvos balso“ mokytojai.
„Lietuvos balso“ mokytojai
„Lietuvos balso“ mokytojai / LNK nuotr.

Erica ir Jurgis Didžiuliai, Merūnas Vitulskis, Egidijus Sipavičius ir Violeta Tarasovienė – šie scenos profesionalai „Aklųjų perklausų“ metu specialiose kėdėse sėdėjo nusisukę nuo scenos ir rinkosi po 14 geriausių į savo komandas, spręsdami apie dalyvį tik pagal balsą.

Paaiškėjo, kad daugiausiai balsingų dainininkų gyvena Vilniuje. 25 – tiek dalyvių iš sostinės pateko į antrąjį „Lietuvos balso“ etapą. 14 atlikėjų atvyko iš Kauno, 5 iš pajūrio, kiti atvyko iš įvairių kitų Lietuvos miestų ir miestelių. Beje, toliausiai – net kelis tūkstančius kilometrų – iš Airijos į Lietuvą sukorė dainininkė Raimonda Masiulytė, kuri trūks plyš norėjo dalyvauti „Lietuvos balse“.
„Nors buvau sulaukusi kvietimo bandyti jėgas analogiškame šou Airijoje, labai norėjau grįžti į Lietuvą. Nė kiek nesigailiu dėl savo sprendimo“, – sako garsioji dainininkė.

Kelios įdomios pirmojo muzikinio šou etapo statistikos detalės. „The Voice of...“ lietuviškoje versijoje iš viso jėgas norėjo išbandyti daugiau nei 700 atlikėjų, tačiau tik 126-iems kompetentinga tarptautinė komisija suteikė galimybę uždainuoti „Lietuvos balso“ scenoje akompanuojant Kūrybos namų ELITAZ muzikos grupei, vadovaujamai pianisto Mariaus Leskausko.

Į „Muzikines dvikovas“ pateko 56 laimingieji: vos 15 vaikinų ir 41 mergina. Devynis vyrukus į savo komandą paviliojo Merūnas, kuris neslepia, kad čia buvo taktinis manevras. Po tris į savo gretas pasikvietė E. Sipavičius ir Erica su Jurgiu. Tuo tarpu V. Tarasovienės komandoje puikuojasi vien  merginos. „Aš manau, kad jos geriau dainuoja nei vaikinai, be to, yra aktyvesnės“, – įsitikinusi Violeta.

Per „Aklųjų perklausų“ filmavimus, kurie truko beveik savaitę, dalyviai išgėrė net 1 500 puodelių juodos arba baltos kavos, suvartojo 1 000 litrų vandens, taip pat gardžiavosi milžiniškomis šeimyninio dydžio picomis. Per visus filmavimus jų buvo suvalgyta daugiau nei 200.

Pirmojo „Lietuvos balso“ etapo metu dalyviai galėjo rinktis dainą savo pasirodymui iš 60 pasiūlytų. Vis dėlto keli kūriniai buvo patys populiariausi - dažniausiai scenoje skambėjo Lauros Jansen hitas „Use somebody“ ir Billo Waterso legendinis kūrinys „Ain‘t no sunshine“. Dalyviai taip pat mielai traukė Christinos Aguileros, Jurgos Šeduikytės, Jessie J, Duffy, Eltono Johno, Violetos Tarasovienės, „Saulės kliošo“ hitus.

Jau artėjantį sekmadienį, kovo 4 dieną, 19.30 val.  per LNK pradedamas rodyti antrasis, itin intriguojantis „Lietuvos balso“ etapas – „Muzikinės dvikovos“. Čia Mokytojai savo komandas suskirstys į duetus, kurie tarpusavyje susikaus tikrame muzikos ringe dėl galimybės patekti į grandiozinius tiesioginius šou, kuriuose laukiamos ir užsienio žvaižgdės. Tik vienas iš dueto mokytojo sprendimu pateks į trečią etapą – „Tiesioginius šou“, kuriuose turės galimybę pasirodyti su garsiausiais Lietuvos ir užsienio atlikėjais. Laimėtojui bendru žiūrovų ir mokytojų sprendimu taip pat atiteks ir visų išsvajotas kontraktas su didžiausia pasaulyje leidybine kompanija „Universal Music“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius