Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos dainoje” pasirodys Lauris Reiniks

Jau šį penktadienį Lietuvos dainos rinkimuose varžysis didžiausi ir populiariausi viso pasaulio hitai, ypač pamėgti lietuvių.
Lauris Reiniks
Lauris Reiniks / „Microphone Records“ nuotr.
Temos: 1 Lauris Reinikis

„Ką man padaryt, kad tu mylėtum mane?“, – klaus „Studentės“, dainuodamos „Sorry Seems To Be The Hardest Word“. Tai – viena žinomiausių britų dainininko Eltono Johno repertuaro dainų, pasirodžiusi 1976 metais. Lietuvoje  jaunoji muzikos klausytojų karta šią dainą pamėgo, kai ją atliko vienas iš muzikinio realybės šou „Muzikos akademija” prizininkų Sasha Son.

 „Jeigu muša, bėk“ dainuos Česlovas Gabalis ir „Rebelheart“. Ši daina – visame pasaulyje garsi airių liaudies daina apie 17 a. pabaigoje šioje šalyje siautėjusį plėšiką. „Metallica” 1998 metais už šios dainos versiją netgi buvo apdovanota „Grammy“ premija.

Merūnas ir Inga Valinskienė sudainuos dainininko Demio Ruso repertuaro dainą „Svajone lik sveika“. D.Ruso „Goodbye My Love, Goodbye” nuskamba kiekvieno koncerto pabaigoje lyg desertas.
 
Vaida Genytė ir Aistė Pilvelytė dainuos „Meilės netylėk“. Dainos „Tell Him“
 pasaulinė premjera įvyko prieš 13 metų, kai ją atliko du pasaulyje garsūs balsai: amerikiečių aktorė ir dainininkė Barbra Streisand ir kanadietė Celine Dion.

„Parole, Parole” arba „Žodžius“ teks sudainuoti Evelinai Sašenko. Tai viena iš dažniausiai įvairiomis kalbomis skambančių pasaulyje dainų.

Latvis Lauris Reiniks sudainuos savo hitą „Aš bėgu“. Originali latviška versija šią vasarą Latvijoje buvo įgijusi milžinišką populiarumą ir pagerino rekordus. Daina per vieną savaitę tapo perkamiausia 2010 metų daina, o populiari interneto svetainė „YouTube“ apdovanojo Laurį Reiniksą  specialiu ordinu.

„Ventukai“ & Jumbo atliks linksmą dainą „Amerikonas grįžo sūnus“, tai  vienas didžiausių kantri muzikos hitų, JAV iškovojęs visus įmanomus prizus ir titulus.

„The Prayer”, kažkada dainuotą Kanados lakštingalos Celine Dion ir garsiojo tenoro iš Italijos Andreas Bočeli, „Lietuvos dainos“ studijoje atliks Renata ir Deivis. Lietuviška šios dainos versija – „Likime draugais“.

„Man reikia tavęs“ arba „The Best“ iš Tinos Tuner repertuaro atiteko „Muzikos akademijos“ laimėtojai Eglei.

Irena Starošaitė komisijos ir žiūrovų teismui pateiks „Aš viena“. Turbūt dar daugelis pamena daugiau kaip prieš 30 metų plokštelių firmos „Melodija“ perleistą ir  neregėto populiarumo sulaukusią olandų grupės „Teach-In” plokštelę. Daina, kuri netrukus nuskambės - viena iš šios plokštelės. Dabartinei jaunajai muzikos klausytojų kartai bus įdomu sužinoti, kad ši sentimentali, niekuo ypatingu neišsiskirianti dainelė kažkada tapo jų tėvų jaunystės meilės himnu. Ar ji pakerės ir šių dienų Lietuvos publiką?

Kas varžysis dėl „Lietuvos dainos“ titulo? Dar vienas penktadienio koncertas „Lietuvos dainoje“ – 19 val. per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius