Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos supermiesto“ premjeroje – Mariaus Jampolskio „pingviniuko“ šukuosena, trupinamos plytos ir nepadorūs juokeliai (nuotraukos)

Antradienį Vilniuje, Ūkio banko teatro arenoje, vyko naujojo LNK projekto „Lietuvos supermiestas“ filmavimas. Premjeros metu susikovė Vilniaus, Kauno, Visagino miestai bei jungtinės žemaičių ir aukštaičių komandos.
Marius Jampolskis
Laidos akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Naujajame televizijos projekte įvairūs miestai varžysis dėl geriausiojo vardo rungdamiesi dainingumu, sporto ir kitų sričių sugebėjimais. Pirmojoje laidoje į kovą kilo Vilnius su televizijos laidų vedėju Dainiumi Martinaičiu priešaky, Kaunas, vadovaujamas Merūno Vitulskio, projektą „2 minutės šlovės“ laimėjusio Iljos mokytoja Vita Pimpienė su Visagino komanda, Žemaitija ir jos vadovas Nerijus Juška bei karingai nusiteikę aukštaičiai su Mama Rock'n'Roll.

Atvykėlių iš įvairių Lietuvos kampelių pasirodymus vertino penkių narių komisija: vilnietis Jogaila Morkūnas, vilnietė Rūta Mikelkevičiūtė, iš Birštono kilęs Vidas Blekaitis, marijampolietė Laima Lapkauskaitė ir klaipėdietė Skaiva Jacevičiūtė.

Pirmiausiai dalyviai susirungė dainomis. Aukštaitijos garbė gynė Vaidos Genytės ir Vaido Vyšniausko duetas su lietuviškai perdainuotu visame pasaulyje garsiu Montserrat Caballe kūriniu „Barcelona“. Jį dainininkai pervadino „Aukštaitija“ ir papasakojo apie savo krašto grožį – Molėtų ežerus, girias. Kauno daina nuskambėjo grupės „Rebelheart“ ir miesto vado Merūno lūpomis.

Visaginui su savo daina atstovavo neseniai LNK projektą „2 minutės šlovės“ laimėjęs jaunas šio miesto pažiba Ilja. Jis publikai padovanojo savo vizitine kortele tapusį kūrinį „You Raise Me Up“. Žemaitijos legionų vadas N.Juška pasidžiaugė, kad jam teko garbė atstovauti savo kraštui, ir į sceną pakvietė „platininį Žemaitijos balsą“ – Česlovą Gabalį ir „Ventukus“.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Laidos akimirka
Laidos akimirka

Vilniui trankia daina atstovavo Povilo Meškėlos ir Vilijos Matačiūnaitės duetas. Tiesa, miesto vadas D.Martinaitis, siekdamas dar stipresnio įspūdžio, Viliją į sceną įvežė motociklu. Šis triukas pavyko ne iš pirmo karto, o susirinkusieji gavo gardžiai pasijuokti, kai sostinės vadas vos neprisvilo kojų būdamas greta čia pat uždegtų ugninių žvakių.

„Pritrūko smarvės, vidinės smarvės. Kadangi esu vilnietis, vertinti savo miesto pasirodymą noriu kritiškai“, – komentavo J.Morkūnas. Aukštaitijoje esančius Molėtų ežerus S.Jacevičiūtė pavadino geresniais nei Barselona, o komentuodama Kauno pasirodyma prisipažino: „Esu žiopla. O kai pasiklystu Kaune, geri žmonės padeda man rasti kelią į Vilnių arba į Klaipėdą.“

R.Mikelkevičiūtė teigė, kad jai kauniečių pasirodyme pritrūko tinkamesnės Merūno aprangos, pavyzdžiui, odinių kelnių. Ji nepraleido progos pabarti Žemaitijos generolą N.Jušką už tai, kad sumanė eiti į politiką. „Kokio velnio einate į rinkimus? Bet jūs esate puikus vedlys, tokių karingai nusiteikusių kolektyvų reta“, – sakė ji.

Laidos vedėjai Algis Ramanauskas ir Marius Jampolskis nepraleido progos pasikeisti šmaikščiomis pastabomis. A.Ramanauskas ne kartą pajuokė naująją M.Jampolskio šukuoseną, vadindamas jį pingviniuku, o šis atsikirto, kad A.Ramanauskas – žmogus be šukuosenos. Beje, M.Jampolskis prasitarė Visagino nepalaikysiąs. Nors priežasties jis neįvardijo, veikiausiai tai dėl to, jog iš Visagino kilusi buvusi jo mylimoji Ona Kolobovaitė.

Juokai – daugiausia nepadorūs

Rungdamiesi šmaikštumu miestai pasirinko skirtingus scenarijus. Ironiškai pažvelgti į savo kraštą paskatinti dalyviai atrado skirtingų savo trūkumų ir pranašumų. Visaginiečiai džiaugėsi skirtingų etninių grupių moterimis, Mama Rock‘n‘Roll pasakojo apie Aukštaitijos merginas, kurios, jei būna negražios, kerta mišką taip keršydamos gamtai. „Auklėtoja klasėje sako: „Petriuk, atsistok prie lentos. Petriukas ir atsistojo prie Marytės“, – pristatydama tikrą aukštaitį – Petriuką – juokus pasakojo ji.

Kauno atstovas komikas ir aktorius Artūras Orlauskas paskaitė neva Kauno mero pasiūlytą dokumentą apie sekso tvarką ir reikalavimus Kauno mieste, padėsiančius į biudžetą surinkti milijardą litų. Apie tai, kad  panorę pasimylėti žmonės turi pasirašyti sutartis pas notarą, pristatyti sveikatos pažymą ir net turėti kasos aparatą, juokaujama buvo ir pasibaigus rungčiai. Tiesa, kiek iš šio epizodo išgirs žiūrovai, nežinia, juk laidą planuojama rodyti tokiu metu, kai vaikai dar gali atsidurti prie televizijos ekranų. Keletą juokų su ne visai padoria potekste pasakė ir Žemaitijos atstovas anekdotų čempionas Gintautas, o D.Martinaitis pasakojo apie Vilniaus naktinio gyvenimo realijas.

Vėliau miestai varžėsi demonstruodami sportinius sugebėjimus ir talentus: kauniečiai ant scenos trupino plytas, vilniečiai įsisupo šokio sūkuryje, aukštaitis Egidijus Darulis grojo dambreliu... Netrūko ir kitų staigmenų.

„Lietuvos supermiesto“ pirmojoje laidoje stebėti kolegų atvyko ir Ramūnas Rudokas, Gediminas Juodeika, Vitalijus Cololo bei kiti.

Pirmoji „Lietuvos supermiesto“ laida per LNK bus parodyta kitą sekmadienį, sausio 23-iąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius