-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Lietuvos tūkstantmečio vaikai“: kas laimės – Gidonas Šapiro-Bilas ar Veronika Povilionienė?

Tik nepagalvokite, kad Gidonas Šapiro-Bilas ir Veronika Povilionienė grįžo į mokyklos suolą. Kovo 11-osios proga „Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ kūrybinė grupė suteikė galimybę žinomiems Lietuvos žmonėms stoti į moksleivių vietas.
Veronika Povilionienė
Veronika Povilionienė / Kadras iš laidos

„Dalyvauti laidoje, tiesą sakant, reikėjo nemažai drąsos. Juk viena yra nemokėti fizikos, bet, kai viešai gali tekti parodyti, kad nežinai kai kurių svarbių Lietuvos istorijos faktų – drąsos reikia dar daugiau“, – juokavo Bilas.

Į klausimus, kuo didžiuojasi Lietuva, atsakymų ieškojo buvęs diskotekų vedėjas, o dabar Lietuvos operos ir baleto teatro dirigentas Martynas Staškus, aktorė ir vertėja Gabija Ryškuvienė, „Labo ryto“ vedėja Guoda Pečiulytė, etnomuzikologė bei dainininkė Loreta Sungailienė.

Žaidėjams reikėjo skaičiuoti krepšininko Šarūno Jasikevičiaus pelnomus taškus, atpažinti bičių duonelę, dainuoti iš visos širdies ir įrodyti meilę savo Tėvynei. Be to laidos dalyviai turėjo atspėti, koks daiktas slepiasi medinėje dėžutėje. Gabija Riškuvienė manė, kad joje – gintarai, Bilas spėjo, jog tai – spirgučiai. Kas iš tiesų buvo dėžutėje, pamatysite jau šio penktadienio vakarą.

„Kovo 11-oji – šventė, kurią norime švęsti. Džiugu, kad publikos nereikėjo raginti. Džiugu, kad studijoje skanduojama „Lietuva..., Lietuva!“ – skambėjo natūraliai ir lengvai. Džiugu, kad klausimų, kuo didžiuojasi Lietuva, būtų užtekę ir šimtui laidų“, – sako projekto sumanytojas, bendrovės „TV Play“ prodiuseris Laurynas Šeškus.

Patriotiškas, nuoširdus ir linksmas penktadienio vakaras kartu su „Lietuvos tūkstantmečio vaikais“ kovo 12 d., 19 val. per Lietuvos televiziją. Laidą veda Vaida Genytė ir Žygis Stakėnas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius