Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LNK laida „Kitokie?“: ar tikrai geriausia gyventi Australijoje?

Gruziniški šašlykai neruošiami iš avienos. Turtingų Meksikos šeimų moterys, kitaip nei serialuose, dirba ir užsidirba. Amerikiečių šypsenos nėra plastikinės. O gyvenimas Australijoje nėra lengvas ir nerūpestingas. Tokias tiesas, sulaužę stereotipus, apie kitataučius atrado „Kitokie“ – LNK laida su vedėja Birute Budginaite-Bartaševičiene.
B.Budginaitė-Bartaševičienė
B.Budginaitė-Bartaševičienė / LNK nuotr.

Šeštadieniais LNK rodo laidą „Kitokie?“, kurioje pasakojama apie trečiųjų šalių piliečius, jų tautų tradicijas, paveldą, šiandienį gyvenimą. Laidos vedėja su svečiais bando paneigti stereotipus apie žmones, kurių nepažįstame, bet dažnai turime savo nuomonę. 

Laidoje dalyvavo žmonės ne tik iš artimojo užsienio, bet ir iš Kinijos Respublikos, Japonijos, Togo, Nigerijos. Čia jau svečiavosi keliolika pašnekovų, pačių įvairiausių – nuo krepšininkų Brado Newley ir Milko Bjelicos iki JAV režisierės Alicios Gian, japono fotomenininko Kensaku Shioya.

„Rengiant laidą kai kurios svečių mintys ir mums patiems būna atradimai.  Kartais – dideli, kartais – smagūs, – šypsosi laidos režisierė Gitana Platakytė-Grigienė. – Štai dauguma pasaulio, ne tik lietuviai, mano, kad Australija – tiesiog ideali vieta gyventi. Ramu, šilta, o dovanas iš gamtos tik semk. Tačiau, kaip pasakojo tikras australas krepšininkas Bradas Newley, gyvenimas Australijos centriniame regione būtų tikras išbandymas. Labai karšta, daug smėlio, nederlingi laukai. Bet visai kitaip nusiteikę australai. Potvynis, australo namas kone plaukia, o jis sėdi šalia ir geria alų. Sako – galėjo būti ir blogiau, o nervindamasis nieko nepakeisi. Gal dėl to, kad australai taip paprastai reaguoja į bėdas, ir susidaro įspūdis, jog ši šalis – tiesiog svajonė gyventi.“  

Pasak Gitanos,  Lietuvoje studijuojantis Gruzijos ambasadoriaus sūnus visus pralinksmino, kai karštai pasisakė apie gruziniškus šašlykus: „Kodėl visi sako, kad gruziniški šašlykai – iš avienos. Čia armėnų šašlykai iš avienos. Mes kepam tik iš kiaulienos ir jautienos.“

Stereotipą apie netikras amerikietiškas šypsenas bandė paneigti Lietuvoje gyvenanti režisierė iš JAV Alicia Gian. „Man tos šypsenos tikros, nes, žmonėms besišypsant, žiūriu jiems į akis, kurios nemeluoja. Juolab Kanzase, iš kurio esu kilusi, žmonės šypsosi tikrai daug ir iš širdies“, – sako režisierė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius