Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LNK paskelbė „Auksinių širdžių“ laimėtojus (nuotraukos)

Šv. Kūčių vakarą LNK transliavo iškilmingus „Auksinių širdžių“ apdovanojimus, kuriuose buvo pagerbti žmonės, kurie metai iš metų savanoriškai daro gerus darbus, nereikalaudami jokio atlygio.
Mary Cloud apdovanoja grafą D. von Saurmą.
Mary Cloud apdovanoja grafą D. von Saurmą. / LNK nuotr.

Iš viso LNK eteryje įteiktos aštuonios „Auksinės širdys“, specialūs apdovanojimai iš aukso, sidabro ir titano. Apdovanojimai surengti kartu su Savanorių centru, teigiama LNK pranešime spaudai.

„Pasaulio auksine širdimi“ paskelbtas Maltos ordino Lietuvoje ambasadorius šveicaras grafas Douglas von Saurma Jeltsch. Per dvejus savo darbo Lietuvoje metus ambasadorius įgyvendino ne vieną socialinį projektą, jo iniciatyva įsteigta akcija „Kalėdinė sriuba“, kurioje šiemet gardžios sriubos sušalusieji gauna jau trečius metus iš eilės.

„Jaunąja auksine širdimi“ pripažintas 22-ejų Viktoras Usovas. Jis nuo trylikos metų visą savo laiką skiria jaunimo reikalams. Viktoras organizuoja ir veda renginius, ieško rėmėjų, inicijuoja jaunimo diskusijas opiais klausimais, bendrauja ir padeda vaikų globos namų auklėtiniams. Klaipėdos vaikų namų auklėtiniai žino, kam reikia skambinti, jei liūdna ar kamuoja kokia nors bėda. Viktoras sako visada padėsiantis, net jei pagalbos reikės naktį.

Pasaulio auksine širdimi“ paskelbtas Maltos ordino Lietuvoje ambasadorius šveicaras grafas Douglas von Saurma Jeltsch.

„Auksinės širdies organizacijos“ apdovanojimas įteiktas Šilalės rajono kaimo bendruomenių koordinaciniam centrui. 29 Šilalės rajono kaimai susibūrė į vieną centrą, kuris aktyvia veikla stebina kitus šalies rajonus. Naujausias bendruomenių centro projektas – Tūkstantmečio parkas Šilalėje. Savivaldybė jau išskyrė žemės ir jau pavasarį šilališkiai pasodins parką Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmečio proga.

Užupio bendruomenė paskelbta „Auksinės širdies bendruomene“. Ji čia įsikūrė prieš 11 metų ir stebina bei gąsdina likusį Vilnių savo renginiais ir užmojais, tokiais, pavyzdžiui, kaip Užupio respublikos pasiskelbimas. Čia vyksta festivaliai, rengiami koncertai, parodos, poezijos šventės. Užupis turi savo kalendorių: balandžio 1-oji - Užupio Respublikos nepriklausomybės diena, Kovo 21-oji - Spąstų šventė, Užupio naujieji metai, „Baltų staltiesių diena“.

„Taurioji auksinė širdis“ įteikta Evangelikų – liuteronų labdaringos organizacijos „Šilutės sandora“ vadovei Astritai Liepienei. Jos vadovaujama organizacija „Šilutės sandora“ globoja neįgaliuosius, vienišus senelius, daugiavaikių ar asocialių šeimų vaikus.

Jauniausias savanoris, penkiolikmetis Tomas Sinkevičius, apdovanotas „ Auksinė širdele“. Savanoriška veikla jis užsiima nuo jau vienuolikos metų.

„Kilnioji auksinė širdis“ skirta Vilijai Vaškienei iš Kaukolikų kaimo, vietos ūkininkei ir bendruomenės centro pirmininkei. Ji užsimojo įpūsti gyvybės kaime, kuriame nėra nei kavinės, nei kultūros namų, nei bendruomenės salės, net pašto. Dar prieš dešimt metų Vilija subūrė kaimo moteris į „Šarkelių“ klubą, o dabar pradėjo naują veiklos etapą – buria kaimo bendruomenę.

Svarbiausias vakaro apdovanojimas – „Didžioji auksinė širdis“ - atiteko Aleksandrai Marcinkevičiūtei, 75-erių vilnietei. Ši garbi moteris savo entuziazmu, gera nuotaika, noru padėti kiekvienam sutiktajam užkrečia gerumu kitus. Aleksandros gerumas pasiekia visus: ir nieko neturinčius lietuviaičius, ir net karo nuniokotą Gruziją. Šiuo metu ji vadovauja akcijai, skirtai padėti Afganistano Goro provincijos vaikams „Žiemos Afganistane – iki 30 laipsnių šalčio. Gaila vaikų, kurie neturi šiltų batų ir nušąla kojeles. Už surinktus pinigėlius bus nupirkta batų vaikams“, - pasakoja savanorė.

Taip pat renginyje buvo įteikta Tautos balso nominacija – ji skirta tam savanoriui, kuris sulaukė daugiausia Lietuvos žmonių simpatijų. Ji atiteko 22-ejų Viktorui Usovui, kuris kartu pripažintas ir „Jaunąja auksine širdimi““.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius