Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LRT transliacija – Lietuvai ir pasauliui

Sausio 24 d. 19 val. LRT transliuos unikalų, didelį tarptautinį susidomėjimą sukėlusį UNICEF organizuojamą koncertą „Susivienykim dėl vaikų“. Koncertą transliuos ir Lietuvos televizija, ir Lietuvos radijas.
Džeimso Bondo ir kitų vaidmenų kūrėjas lietuvius ragino aukoti pasaulio vaikams.
UNICEF geros valios ambasadorius seras Rogeris Moore‘as / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

LRT pranešime spaudai teigiama, kad Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre Vilniuje klasikinės muzikos žvaigždės ir UNICEF geros valios ambasadorius seras Rogeris Moore‘as atliks vieną žymiausių pasaulyje kūrinių – prancūzų kompozitoriaus Camille Saint–Saenso „Žvėrių karnavalą“.

Transliacija susidomėjo ir užsienio televizijos bei radijo kompanijos: televizijos kanalai DR1 (Danija), RTBF (Belgija), FYLE (Suomija), „Mezzo TV“ ir radijo transliuotojai APM (JAV), KBS (Pietų Korėja) ir ISRUV (Islandija).

Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre pasirodys:

Julianas Rachlinas, vienas charizmatiškiausių mūsų kartos smuikininkų. Šis Vilniuje gimęs menininkas groja su žymiausiais pasaulio orkestrais ir dirigentais, už didžiulį talentą yra apdovanotas prestižiškiausiu „Accademia Musicale Chigiana“ tarptautiniu apdovanojimu;

Aleksejus Igudesmanas ir Richardas Hyung–Ki Joo, dešimttūkstantines minias į žymiausias pasaulio arenas surenkantis duetas. A. Igudesmanas gimė Leningrade (dabar – Sankt Peterburgas) ir baigė prestižinę Yehudi Menuhin muzikos mokyklą, o R. Hyung–Ki Joo yra laimėjęs „Grand Prix“ prestižiniame tarptautiniame Stravinskio pianistų konkurse. Jų atliekamo dueto klasikinius kūrinius interneto puslapyje youtube.com yra peržiūrėję milijonai žiūrovų iš viso pasaulio;

Rogeris Moore‘as – legendinis aktorius, vaidinęs James‘ą Bondą ir daugelio kino kritikų laikomas geriausiu aktoriumi, įkūnijusiu agentą 007.  Pirmą ir vienintelį kartą aktorius skaitys „Žvėrių karnavalui“ sukurtas eiles;

Itamaras Golanas – Vilniuje gimęs Izraelio pianistas. Savo pirmąjį rečitalį atliko būdamas 7–erių. Laimėjęs stipendiją ir mokęsis pas geriausius pasaulio mokytojus, šiandien jis kviečiamas groti garsiausiose pasaulio salėse ir festivaliuose kartu su geriausiais pasaulio muzikantais.

Šiame projekte dalyvaus ir keli Lietuvos muzikantai. Vienas iš jų  – Mstislavo Rostropovičiaus fondo remiamas talentas dvidešimtmetis Vytenis Gurstis, vienas geriausių Lietuvos perkusininkų Pavelas Giunteris, kontrabosininkas Donatas Pagurskas.

Koncerte taip pat skambės Josepho Haydno bei Cesaro Francko kūriniai pianinui.

Šis labdaros koncertas –  praėjusį rudenį muzikantų ir aktoriaus įrašytos kompaktinės plokštelės pasaulinė premjera ir yra skiriamas UNICEF siekiant sukaupti lėšų pasauliniams vaikų švietimo projektams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius