-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maldeikienė netiki verkiančiomis motinomis

Šį ketvirtadienį pokalbių laidoje „Valanda su Rūta“ – kaip niekada daug ginčų, emocijų, ašarų. „Kas ką apgavo: valstybė mamas ar mamos valstybę“ – diskutuos laidos dalyviai.
Aušra Maldeikienė
Aušra Maldeikienė / BFL nuotr.

Dviem laidoje dalyvaujančioms mamoms – buvusiai žinomai krepšininkei Aurimei Daivai Ališauskaitei ir aktorei Eglei Jackaitei šiuo metu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Joms gresia kalėjimas arba, geriausiu atveju, piniginė bauda, jeigu bus įrodyta, kad mamos dirbtinai pasididino motinystės išmokas.

„Tai genocidas prieš motinas, – įsitikinusi E. Jackaitė, – tikri nusikaltėliai vaikšto laisvėje, o motinoms grasinama kalėjimu. O juk kenčia ne tik motinos, kenčia ir ką tik gimę jų vaikai.“

„Kur parašyta, kad nėščios moters negalima priimti į darbą, kur įstatymas, kuriame nurodyta, kiek jai mokėti?“ – piktinsis žinoma TV laidų vedėja ir kūrėja Rūta Janutienė. Jos teigimu, mūsų visuomenėje galioja dvigubi standartai. Vieni – „išrinktiesiems“, o kiti – labiausiai pažeidžiamiems socialiniams sluoksniams. Populiarių laidų kūrėja įvardins ne vieną pavyzdį, kai panašios bylos, į kurias įsipainiodavo „išrinktieji“, buvo numarintos arba išspręstos pastarųjų naudai.

Deja, E.Jackaitės ir A.Ališauskaitės ašaros nesugraudins laidoje dalyvaujančios žinomos mokslininkės Aušros Maldeikienės. Ekonomistė trumpai ir tiksliai suskaičiuos, kiek įmanoma ir kiek nerealu uždirbti nėščiai moteriai.

„Amoralu aiškinti, kad mamas kažkas „įkišo“. Netikiu jomis. Tokios kalbos rodo, kad su morale mūsų visuomenėje visai blogai“, – kategoriškai pasakys A. Maldeikienė ir pasipiktinusi paliks studiją.

„Valanda su Rūta“ – ketvirtadienį 19.40 val. per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius