-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maltos ordino ambasadorius: „Yra dvi Lietuvos. Vienai iš jų reikia pagalbos“

Maltos ordino Lietuvoje ambasadorius šveicaras grafas Douglas von Saurma Jeltschas pretenduoja į „Auksinės pasaulio širdies“ nominaciją – už tai, kad mūsų šalyje jau daugiau nei dvejus metus rūpinasi senyvais žmonėmis, asocialių šeimų vaikais, ligoniais ir neįgaliaisiais.
Douglas von Saurma
Douglas von Saurma / LNK nuotr.

Šventų Kūčių vakarą LNK ir Savanorių centras apdovanos žmones, metai iš metų savanoriškai darančius gerus darbus, nereikalaudami jokio atlygio. Iš viso įsteigtos aštuonios nominacijos, kuriose nominuoti 24 nominantai.

Į „Auksinę pasaulio širdį“ nominuoti žmonės, gerus darbus darantys ne tik savo šalyje. Vienas iš jų – D.von Saurma.

„Yra dvi Lietuvos. Šaunios kavinės, prekybos centrai, ledai, sušis, filmai apie Džeimsą Bondą – viena Lietuva atrodo puikiai. Bet kai nuvykstu į senelių prieglaudas, kur kasdien tiekiame karštą maistą, patenku į kitą pasaulį. Kai pamatau senelių gyvenimo sąlygas, kai iš jų pačių išgirstu apie kasdienybę, pasidaro tiesiog gaila. Žmonės ten sėdi lovoje visą dieną. Jie nebuvo išėję iš namų dešimt metų! Kaip taip gali būti?“ – sako ponas D.von Saurma.

D.von Saurma Maltos ordino ambasadoriumi Lietuvoje akredituotas 2006-aisiais. Per tą laiką ambasadorius įgyvendino ne vieną socialinį projektą, taip pat į socialiai remtinų žmonių problemas atkreipė valdžios dėmesį. Jo iniciatyva įsteigta akcija „Kalėdinė sriuba“, kurioje šiemet gardžios sriubos sušalusieji gaus jau trečius metus iš eilės.

Grafas D.von Saurma taip pat lanko socialiai remtinus žmones, senelius, kuriuos Maltos ordinas globoja Panevėžyje, Marijampolėje, Klaipėdoje, Šiauliuose, Vilniuje ir kituose miestuose. „Padedame vaikams paruošti namų darbus, atnešame maisto. Džiugu, kad prie Maltos ordino veiklos mielai prisideda didžiulis būrys jaunimo“, – pastebi ambasadorius.

Kaip pats sako, realiame gyvenime ponas D.von Saurma užsiima televizijos verslu – Šveicarijoje turi prodiuserių kompaniją. „Tačiau tai – tik darbas. Tikrasis mano gyvenimas – padėti kitiems ir matyti jų džiaugsmą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius