-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Marijampoliečių malda „Chorų karuose“ buvo išgirsta (nuotraukos)

Praeito šeštadienio „Chorų karų“ kova dėl išlikimo projekte buvo itin emocinga. Choristai sulaukė stulbinamo TV3 žiurovų palaikymo, iš viso savo balsus atidavė 58 647 žmonės. Jausmingiausiai į žinią, kad pateko į projekto ketvirtfinalį, reagavo mėlynasis Marijampolės choras.
 Marijampolės choro merginos po jaudinančio pasirodymo nesulaikė ašarų
Marijampolės choro merginos po jausmingo pasirodymo nesulaikė ašarų. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Netikėtas marijampoliečių džiaugsmas veržėsi pergalingomis šypsenomis ir merginų ašaromis. Pirmąją dainą jiems teko dainuoti be savo vedlio Edmundo Seiliaus. Nežinia, ar dėl to, bet šis pasirodymas buvo įvertintas prastai.

Tačiau E.Seilius, atskubėjęs iš „Traviatos“, išplėšė aukščiausius komisijos vertinimus – jie atpirko karčias pastabas dėl pirmojo pasirodymo. Choras su grįžusiu generolu ir jo žmona Kristina Zmailaite atliko dainą „Malda“. TV3 žiūrovai matė, kaip dainuodami šį kūrinį choristai verkė. Po laidos jie pasakojo: „Kai dainavom šią dainą, tai iš tikrųjų buvo malda. Pagal pastatytą choreografiją mes klaupėmės, bet šį kartą tai buvo taip organiška ir natūralu. Mes klaupėmės, meldėmės ir mums tekėjo ašaros. Meldėmės, kad pavyktų, ir mums pavyko“, – džiaugėsi marijampoliečiai.

Panašu, kad jų maldos buvo išgirstos, nes iš žiūrovų šis choras gavo net 21 545 balsus, o susumavus gerbėjų ir komisijos balsus liko trečias.

Kai Marijampolės choras studijoje barstė ašaras, Vilniaus kolektyvas su Irena Starošaite priešakyje į žinią apie iškritimą reagavo gana santūriai. I.Starošaitė net prisipažino, kad jau 3 kartus ruošėsi atsisveikinti su projektu.

Šią savaitę, susumavus komisijos ir žiūrovų balsus, lyderiais vėl tapo Raigardas ir Kauno choras. Žiūrovai už juos atidavė 17 310 balsų.

Deivis ir Klaipėdos choras sulaukė 13 708 gerbėjų skambučių. Jie, susumavus komisijos ir žiūrovų balsus, praėjusio šeštadienio laidoje liko antri.

Po tokio emocingo išlikimo vakaro Kauno, Klaipėdos ir Marijampolės chorai išleidžiami pailsėti – jie gauna savaitę atostogų. Šie kolektyvai jau užsitikrino vietas ketvirtfinalyje, tad dabar laikas pakovoti kitiems. Artimiausią šeštadienį 4 projektą palikę chorai turės galimybę įrodyti, kad jie yra verti grįžti. Šeštadienį „Chorų karuose“ pamatysime Eglę Jurgaitytę ir Vilniaus mergaičių chorą, Sasha Son(g), Eveliną Anusauskaitę ir Šiaulių chorą, Mią ir Panevėžio chorą bei Ireną Starošaitę su purpuriniu Vilniaus choru. Sugrįžimo teisė bus suteikta tik vienam chorui. Kiekvienas kolektyvas ruošia po dvi dainas.

„Šį kartą vakaro temos nebus, tai bus kova be taisyklių. Juk tikslas pateisina priemones. Šeštadienio koncerte chorai gali naudotis sunkiąja artilerija – į pagalbą kviestis draugus dainininkus, pažįstamas žvaigždes“, – artimiausio šeštadienio intrigas atskleidžia „Chorų karų“ vadovė Neringa Kavaliauskienė.

Kuriam chorui kova be taisyklių užtikrins sugrįžimą į projektą, TV3 žiūrovai sužinos jau šį šeštadienį 18.10 val. ir 19 val. žiūrėdami „Chorų karus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius