-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Moterų alėjos“ aktorė pradėjo lauktis kartu su savo heroje

Savo dideliuose namuose aktorė Lina Kaladytė ramiai gurkšnoja kakavą ir stebi kieme ant sniego dūkstantį šunį. Ramiai spragsi židinys, šalia jo susirangiusios dvi katės. Tokiomis akimirkomis Lina dažnai prisimena linksmus įvykius iš savaitgaliais per TV3 rodomo serialo „Moterų alėja“. Štai kad ir dabar – aktorė šypsosi prisiminusi, kaip ją filmavimo aikštelėje užpuolė musytės. O ji kaip tik vaidino atsidūrusią ties pamišimo riba. Maskatavo rankomis, kasėsi. O režisierius Viktoras Valašinas patenkintas kosčiojo – įtikinamai, labai įtikinimai.
Lina Kaladytė
Lina Kaladytė / TV3 nuotr.

Tiesa, dabar tokios ramios akimirkos, kai gali tiesiog sėdėti su puodeliu šilto gėrimo, aktorės Linos Kaladytės gyvenime retos. Štai tuoj pabus mažoji ir reikės kilti. Tačiau „Moterų alėjos“ aktorė nesiskundžia. Per pusmetį jai nutiko daug įdomių ir svarbių dalykų. Vienas jų – vaidmuo naujame TV3 seriale.

Tuo metu, kai buvo renkama trupė filmuotis seriale „Moterų alėja“, Lina nevaidino jokiame daugiaserijiniame filme. Buvo ką tik grįžusi į Afrikos. Kol jos vyras dirbo prie statomo kakavos fabriko, Lina dirbo mokytoja už 80 dolerių, savanoriškai rūpinosi socialinės priežiūros reikalaujančiais vaikais, vėliau dirbo kino institute, kur kino lygis toks kaip vos ne kinematografo aušroje.

Tad po pusmečio į Lietuvą L. Kaladytė grįžo jau išalkusi scenos.

„Nedirbantis aktorius – miręs aktorius, – sako Lina. – O čia dar įdomus, intriguojantis serialas pasitaikė. Man visada viskas, kas nauja, labai įdomu. Iki tol buvau išbandžiusi tik užkulisinį darbą televizijoje, bet niekada nestovėjau prieš kameras.“

Tačiau prabėgus vos kelioms savaitėms po filmavimų Lina sužinojo esanti nėščia. Įdomiausia tai, kad kaip tik tuo pat metu pradėjo vaidinti scenose, kur jos personažas Kristina taip pat sužino, kad laukiasi. Aktorė kiek išsigando, kad dėl savo būsenos gali apvilti kolektyvą, tačiau jautėsi puikiai.

„Po tokio sutapimo pamaniau – geras ženklas, – šypsosi L. Kaladytė. – Tačiau daugiau sutapimų su savo personažo gyvenimu tikrai nenorėčiau. Esu visiškai kitokia nei Kristina. Visada skaitydama scenarijų svarstydavau, na, kas tai Kristinai negerai, ko ji taip nori to Miko? Aš tokį būčiau kaip šveitus lauk ir vardą pamiršus. Mano gyvenime irgi buvo dramatiškų meilės akimirkų, tačiau niekada nesielgiau taip, kaip Kristina – išėjau ir negrįžau.“

Aktorė tikina, kad ji daug ramesnė nei jos personažas – net ir panašiomis aplinkybėmis elgiasi ramiai, apgalvotai.

Dabar Lina mėgaujasi kiekviena gyvenimo akimirka. Nors malonių rūpestėlių taip pat netrūksta. Šių metų sausio 3 dieną aktorė susilaukė dukrytės. Pavadino Lėja. Pagal olando vyro vardą – Lejo. Tik praūžus pirmam džiaugsmo debesiui, aktorė pasidomėjo šio vardo reikšme. Pasirodo, hebrajiškai tai reiškia „antilopė“.

„Jai labai tinka, – glausdama mažylę prie krūtinės šypsosi laiminga mama. – Esu nežemiškai laiminga. Kiekvieną vakarą sukalbu maldelę, kad tai niekada nesibaigtų.“

Po sunkių vasaros filmavimų aktorė dabar rūpinasi dukrelėmis. Vyresnėlei jau šešeri. Apie darbą Lina kol kas negalvoja. Talentinga, jau pripažinta aktorė net nebežino, ar apskritai begrįš į teatrą.

„Ir tas teatras dabar ne toks, apie kokį mums studijų laikais pasakodavo aktorius Leonardas Zelčius ar režisierius Gytis Padegimas“, – su nevilties gaidele sako L. Kaladytė.

Tačiau tuoj prisipažįsta, kad be darbo scenoje sėdėti irgi negali. Galvoje jau sukasi daugybė idėjų.

Intriguojantis serialas „Moterų alėja“ su žaviąja Lina Kaladyte – šeštadienį ir sekmadienį 18.10 val. tik per TV3!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius