-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muzikos garsenybės dainavo vaikų kurtas dainas (nuotraukos)

Pirmadienio vakarą LRT studijoje garsių Lietuvos muzikos atlikėjų lūpomis buvo pasakojamos istorijos apie draugiškumą, pakantumą, kovą su patyčiomis – septynios konkursą laimėjusios vaikų kurtos dainos suskambo didžiojoje scenoje.
Koncerto akimirka
Marijonas Mikutavičius (kairėje) atliko dvylikametės Deimantės Tumkutės kurtą dainą „Daina Afrikai“. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Dainas kūrę vaikai ir paaugliai dalyvavo projekto „Bibliotekos pažangai“ akcijoje „Sukurk dainą žvaigždei“. Apie kovą su patyčiomis, draugiškumą ir panašiomis temomis rašę vaikai savo dainas skyrė scenos įžymybėms, kurios mielai sutiko prisidėti prie šio projekto.

Originaliausias iš visų vaikų sukurtų dainų koncerte „Daina, kuri saugo“, kuris bus rodomas šį sekmadienį (gruodžio 27 dieną), atliko Marijonas Mikutavičius, Gabrielius Liaudanskas-Svaras, Alanas Chošnau, Stanislovas Stavickis-Stano, Saulius Urbonavičius-Samas, grupės „Biplan“ ir „Saulės kliošas“.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Saulius Urbonavičius  - Samas
Saulius Urbonavičius-Samas

„Mums tai buvo avantiūra ir išbandymas pagal svetimą tekstą ir tuo labiau vaikų rašytą dainuoti“, – teigė S.Urbonavičius.

Penkiolikmetė Giedrė Grigalevičiūtė iš Vilkaviškio atlikėjui Stano sukūrė dainą „Apie drambliukus“, o jos bendraamžė Ingrida Čepanonytė iš Lazdijų rajono savo kūrinį paskyrė Samui. Mergaitės ne tik kūrė naujas dainas, bet konkursui pritaikė ir savo anksčiau rašytas eiles.

Šis projektas iš viso sudomino apie 2,5 tūkst. vaikų ir jaunuolių, muzikos atlikėjai turėjo rinktis iš tūkstančio jiems skirtų dainų.

Akcija „Sukurk dainą žvaigždei“ buvo surengta siekiant paskatinti vaikus bendrauti, kurti ir lavintis pasitelkiant internetą bei atkreipti visuomenės dėmesį į opią vaikų fizinio bei psichologinio smurto problemą.

„Mums buvo ir įdomu, ir malonu padirbėti. Darbas vyko labai greitai, nes mes muziką dainai sukūrėme per porą savaičių. Ši akcija – labai gera inspiracija vaikams kurti, o ne muštis“, – patikino „Biplan“ vokalistas Maksas Melmanas.

Koncerte tarp dainų bus rodomi intarpai – filmuotos istorijos apie jaunuosius dainų autorius, jų gyvenimą ir susitikimą su muzikos garsenybėmis, kurios koncerte atliko vaikų ir jaunuolių sukurtus kūrinius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius