-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Naujame LNK seriale „Iki pasimatymo, mama“ Linas Samėnas vaidins save

Pirmadienį LNK eteryje startuos naujas lietuviškas serialas „Iki pasimatymo, mama“, sujungsiantis komedijos, fantastikos, istorijos, socialinės realybės ir kulinarinio šou elementus. Serialo autoriai „Freaky Production House“ sako, kad naujasis jų darbas – tai pirmasis tokio daugiaplanio žanro serialas Lietuvoje, ryškiai išsiskiriantis savitu, nelėkštu ir taikliu humoru bei intriguojančiomis situacijomis.
Linas Samėnas
Linas Samėnas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Serialo kūrėjai įtrauks žiūrovus į šmaikštų ir kuriozišką žaidimą su laiku. Pirmoji serialo „Iki pasimatymo, mama“ serija LNK žiūrovus nukels į sovietinius „deficito“ laikus – aštuntąjį dešimtmetį, kai pagrindinis maistas ant stalo buvo „teftelių“ dėžutė ir kefyras, o gauti bananą atrodė neįmanoma misija net kolūkio pirmininkui.

Tipiška sovietinė šeima – tėvas kolūkio pirmininkas Mykolas (aktorius Juozas Bindokas), motina kaimo mokyklos anglų kalbos mokytoja Verutė (aktorė Nijolė Sabulytė) ir du sūnūs Albertas (aktorius Deividas Jonauskis) ir Žydrūnas (aktorius Domas Malajavas) – gyvena standartinį sovietinį gyvenimą. Bet sūnūs nerimsta ir rūsyje įsirengę technines – kūrybines dirbtuves mėgina išgauti amžinojo sotumo eliksyrą.

Vieno bandymo metu įvyksta šalutinė reakcija ir sūnūs kartu su tėvu patenka tiesiai į 2010-uosius. Atidarę rūsio dangtį, jie išlipa parduotuvėje. Šeimą ištinka ne tik kultūrinis, bet ir gastronominis šokas. Kur jie? Gal Amerikoje, o gal Havajuose?

„Reikia saugotis provokacijų, nes visur gali tykoti KGB klasta“, – mano tėvas. Deja, mama Verutė taip ir lieka aštuntajame dešimtmetyje. Su ja šeimos vyrai bendrauja pačių sukonstruotu aparatu, kurį vadina vaizduokliu. Sūnūs ir toliau kuria sotumo eliksyrą ir bando sugalvoti, kaip grįžti į atgal į praeitį. Bet ar tie seni laikai jiems vis dar atrodo viliojantys?

Patikimiausias žmogus įtariam tėvui pasirodys kulinaras Linas Samėnas, kuris bandys laike pasiklydusius herojus atvesti į protą ir išaiškinti, kokiame laike ir kur jie atsidūrė. Vieną geriausių Lietuvos virėjų Liną Samėną televizijos žiūrovai jau gerai pažįsta kaip laidos „Susitikime virtuvėje“ vedėją, kulinarinio šou „Iki pergalės! Virėjų kovos“ auksinį šefą, kulinarinės knygos „Virtuvės knyga“ autorių.

„Nors aktoriaus duona man nauja, bet gerai, kad seriale sėdėsiu „savo lėkštėje“ ir vaidinsiu save patį“, – juokauja charizmatiškasis virtuvės meistras.

Serialo autoriai pripažįsta, kad vaidmenims ieškojo talentingų, įdomių, naujų, žiūrovams dar neatsibodusių veidų. Seriale „Iki pasimatymo, mama“ vaidins ir patyrę, ir jauni, dar tik pradedantys savo kūrybinę karjerą, Klaipėdos, Šiaulių bei Panevėžio dramos teatrų aktoriai.

Serialą „Iki pasimatymo, mama“ prodiusuoja „Freaky Production House“, populiarių televizijos laidų „Susitikime virtuvėje“, „Stresas“, „Penktokų iššūkis“, „Di Archy kodas“, „IKI pergalės! Virėjų kovos“, „Dar pažiūrėsim“ autoriai.

Kūrėjai žada itin gerą ne tik turinio, bet ir vaizdo kokybę, mat „Iki pasimatymo, mama“ filmuojamas tokia pat technika, kaip nufilmuotas paskutinis serialo „Daktaras Hausas“ sezonas.

Žiūrovai naująjį televizijos serialą „Iki pasimatymo, mama“ matys nuo pirmadienio kiekvieną darbo dieną 18.25 val. per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius