-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujame TV sezone – intrigos

Kartu su vasaros pabaiga į Lietuvos televizijų duris beldžiasi naujas sezonas, tad „15min“ nutarė pasidomėti, ko artimiausiu metu gali tikėtis mėgstantys žiūrėti televizorių. Vienoms sezono pradžia tik simbolinė, o kitoms – puiki proga dar kartą „pakariauti“ su konkurentais.
 TV3 skelbia, kad artėjantis sezonas bus unikalus – iš ekranų su žiūrovais sveikinsis daugiau nei 100 TV3 žvaigždžių.
TV3 skelbia, kad artėjantis sezonas bus unikalus – iš ekranų su žiūrovais sveikinsis daugiau nei 100 TV3 žvaigždžių. / TV3 nuotr.

TV3 šį sezoną žiūrovams turi dvi pagrindines naujienas – tai du dideli muzikiniai-pramoginiai projektai – „Lietuvos talentai“ ir „Šok su manimi“. „Pirmą kartą Lietuvos istorijoje televizijos kanalas ryžtasi paleisti iš karto du tokio masto šou. „Lietuvos talentai“ – tai pagal visame pasaulyje pagarsėjusio projekto „Britain's Got Talent“ licenziją rengiama lietuviška versija. Projekto prodiuseris Saulius Urbonavičius-Samas ir trys griežti superkomisijos nariai – Adolfas Večerskis, Rūta Ščiogolevaitė bei Marijonas Mikutavičius – žada ir Lietuvoje atrasti ne vieną Susan Boyle“, – žadėjo TV3 viešųjų ryšių vadovė Rita Markeliūnaitė.

Kita televizijos sezono naujiena – „Šok su manimi“, kuri, kaip tikisi jo prodiuseriai, prikels visus Lietuvos šokėjus. Be šių projektų, televizija pristatys dar visą šūsnį drąsių ir linksmų projektų, tokių kaip „Rožių kerai“, parodijų šou „Dar pažiūrėsim...“, „Lietuvos perlai. Šauniausios damos rinkimai“, „Ekstrasensų mūšis“  ir kiti.

Pasak R.Markeliūnaitės, televizijos rudens pasididžiavimas – visiškai naujas lietuviškas serialas „Emilija“. „O visą šią gausybę ypatingų projektų sujungs antroji Lietuvos religija – krepšinis. Žiūrovai visomis Lietuvos rinktinės rungtynėmis galės mėgautis tiesiogiai“, – sakė ji.  Taip pat televizija ketina pažerti filmų premjerų: eterį pasieks „Transformeriai“, „Boratas“, „Šrekas 3“, „Garfildas 2“, „Naktis muziejuje“, „Ledynmetis 2“ ir kiti, o serialų mėgėjai toliau džiaugsis „Daktaro Hauso“, „Kalėjimo bėglių“, „Herojų“ ar „CSI kriminalistų“ draugija.

Viršų ims pramogomis

LNK 15-ojo sezono šūkis –  „Pramogų traukinys – visu greičiu“. Televizijos atstovai viliasi, kad pramogų traukinys žiūrovams atveš meilę, skardų juoką, muzikos garsus, sensacijas, gandus ir apkalbas.
LNK „Pramogų traukinys“.

Tą pačią rugpjūčio 24-ąją, kaip ir  TV3, startuoja naujas LNK sezonas. „Šiemet mūsų eteryje bus kaip niekad linksma. Nuo rugsėjo LNK eteryje daugėja pramoginių laidų, juk tokiu metu televizija dažnam lieka didžiausiu pramogų šaltiniu“, – sakė LNK generalinė direktorė Zita Sarakienė.

Šio sezono LNK pasididžiavimas – lietuviškas serialas „Moterų alėja“. Taip pat televizija pristatys naujas laidas, kurioms tikisi sėkmės. Viena jų – „Antanėlio Lietuva“. Šiame pokalbių šou kalbantis asilas kvies dalyvauti ryškiausias Lietuvos asmenybes. Kaip tai atrodys, spręsti jums.
 

Taip pat per LNK prasidės naujas muzikinis humoro šou „Nr.1“, originalus projektas „Supertortas“, kuriame žvaigždės reitinguos žvaigždes, Rūtos Mikelkevičiūtės laida „Valanda su Rūta“, dokumentinis realybės projektas „Asistentai“, kuriame trys televizijos asistentai per dieną mėgins keisti žmonių gyvenimus, bei projektas „Švarūs pinigai“, kurio metu bus galima legaliai apšvarinti bankomatus, kitos laidos.

Kaip šuo su kate

Aršiausia konkurencija, net nesislapstant, vyksta tarp dviejų didžiųjų šalies komercinių televizijų TV3 ir LNK. TV3 naują sezoną pasitinka šūkiu – „Mano TV3!“, tuo tarpu LNK siūlo lipti į pramogų traukinį.

Kalbėdama apie savo pranašumą, TV3 atstovė R.Markeliūnaitė pabrėžė, kad jų skaudžiai nesukrėtė krizė, tad rudenį siūlo žiūrovams net 27 lietuviškus autorinius projektus. Tiesa, R.Markeliūnaitė akcentavo, kad itin skaudžiu klausimu ir naujuoju sezonu išlieka konkurencinių televizijų dubliuojamas laidų laikas.

„Gerbiame savo žiūrovus ir visada siekiame, kad panašaus žanro projektai per skirtingus kanalus neitų tuo pačiu metu. Tačiau mūsų konkurentai atkakliai siekia, kad būtų priešingai. Jau metų metus kartojasi bjauri tradicija – mūsų pagrindinis konkurentas sulaukia, kada mes pirmieji išsiųsime savo rudens programą spaudai, o tada perdėlioja savo tinklelį taip, kad kuo daugiau panašių projektų eitų tuo pačiu metu“, – kritikos negailėjo TV3.

Į mestus kaltinimus atsakė LNK atstovas spaudai Gediminas Malaškevičius. Anot jo, televizijos tinklelių sudarymas – didelis menas, o kolegoms iš konkurencinės televizijos priminė jų žinių transliavimo laiką. „Kodėl jų žinios prasideda 18.45 val.? – piktinosi jis. – Prieš keletą metų jie susistatė programą taip pat, kaip mes. Šitas laikas mūsų ir mes neketiname jo keisti.“  Taip pat G.Malaškevičius įtarė didžiausius varžovus darant panašią pramoginę laidą į jų, neįsigijus teisių į tokį formatą.

Atokiai nuo kitų

Pasak Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos atstovo ryšiams su visuomene Vytaro Radzevičiaus, sąvoka „naujas sezonas“ Lietuvos radijui ir televizijai yra formalus dalykas. „Nors pernai ir skelbėme sezono pabaigtuves, vasarą ilsėtis nebuvo kada, bet Tūkstantmečio ir kitų svarbių renginių metu pasitvirtino mūsų pagrindinis šūkis „Tai, kas svarbiausia“. Šio sezono leitmotyvas – „Tūkstančiai prasmingų akimirkų“. Jis tiksliai atspindi LRT siekius agresyvios popkultūros aplinkoje“, – sakė jis.
 

Lietuvos televizijoje didelių permainų nebus, išliko pamėgtos ir savo auditoriją turinčios laidos. Viena jų – „Triumfo arka“, kurią veda Giedrius Masalskis (d.), Laura Imbrasienė ir Marius Jampolskis
„Triumfo arkos“ vedėjai.

Lietuvos televizija šį sezoną didelių permainų nežada – išliko dauguma pamėgtų laidų, atsirado ir kelios naujos. Tokios kaip šios televizijos naujų darbuotojų vedamas „Žurnalisto tyrimas“ su Rūta Sinkevičiene, „Paskutinis klausimas“ su Jolanta Butkevičiene, „Sveikinimų koncertas“ su Gražina Baikštyte, „Lietuva gali“ su Rasa Krasauskaite.
 

LRT šį sezoną ketina transliuoti visame pasaulyje pripažinimą pelniusius ir naujus filmus, tokius kaip „Ponas ir ponia Smitai“, „Sachara“, „Taksi 4“, „Viesulas“, „Atgal į ateitį“, „Ateivis“, „Kvepalai“ ir kiti. Taip pat bus rodomi tokie JAV serialai kaip „Dingę“ ir „24 valandos“, vokiečių detektyvinis serialas „Senis“, australų serialas „Makleodo dukterys“. Lietuvos televizija toliau tęs ir „Discovery“ kanalo dokumentinių  filmų ciklą.

„LRT neturi konkurentų ir nėra konkurentė. Mūsų misija iš esmės yra kitokia nei komercinių transliuotojų. LRT stiprioji pusė yra vertybės, visais laikais svarbios žmogui ir visuomenei. Knygynuose prasmingos knygos taip pat guli šalia skaitalų. Laisvas žmogus turi teisę rinktis. Jei jis rinksis LRT laidas – mums tai bus didžiausias įvertinimas“, – nacionalinio transliuotojo vardu sakė V.Radzevičius.

Nerėksmingi ir alternatyvūs

Laimis Benys, „Baltijos TV“ savireklamos vadovas, teigė, kad iš esmės televizijos kryptis niekuo nepasikeitė. „Išliekame tokie patys – nerėksmingi, nebulvariniai. Daug dėmesio skiriame informacinėms, analitinėms pokalbių laidoms. Tačiau daugeliui žiūrovų svarbios ir nelėkštos pramoginės laidos, filmai, vaikiška animacija – stengiamės būti ir jiems įdomūs bei naudingi“, – sakė L.Benys.

Anot jo, BTV didžiuojasi profesionaliu laidų kūrėjų kolektyvu, kurį sudaro Laima Kybartienė, Vilma Čereškienė, Asta Stašaitytė-Masalskienė, Algimanta Žukauskienė, Henrikas Vaitiekūnas, Arnas Klivečka ir kiti. „Švieži“ veidai BTV – žurnalistikos „vilkas“ Algimantas Matulevičius bei nauja laidos „Grožis ir estetika“ vedėja aktorė Eglė Jackaitė.

Televizija ketina per ateinantį sezoną pasiūlyti maždaug 500 filmų. Eteryje vyraus europiniai ir rusiški serialai. Pasak L.Benio, BTV tinklelių laikų koregavimo pagal konkurentus varžybose nedalyvauja.

Rodys gerus filmus

Klaipėdos ir jos apylinkių gyventojų pamėgta „Balticum televizija“ oficialiai naują sezoną skelbia rugsėjo 7 dieną. Pasak televizijos programų įsigijimo vadybininko Vaidoto Rimkaus, „Balticum“ išsiskirs iš kitų kanalų, suteikdama žiūrovui didesnę pasirinkimo galimybę, ir rodys tai, ko nėra kitų televizijų repertuare. Didžioji dalis sezono naujienų – kokybiška užsienio produkcija, serialai. Eteryje išliks žiūrimiausios autorinės laidos „Balticum žinios“ ir „Reidas“.

V.Rimkaus teigimu, „Balticum televizija“ garsėja kaip gerus filmus rodantis kanalas. Ši tradicija išliks. „Pristatysime žinomus kino teatrų hitus: „Denas tikrame gyvenime“, „Vyriškas ping-pongas“, „Klastotojai“, „Vakarienė su viršininku“, „Traukinys į Jumą“. Kino gurmanai mėgausis didžiulio pripažinimo sulaukusiomis juostomis: „Paslaptis iš praeities“, „Visas gyvenimas prieš akis“, „Prekyba žmonėmis“, „Geismas, įspėjimas“, „Žiedo istorija“, – vardijo jis. Anot V.Rimkaus, „Balticum televizija“ stengiasi formuoti alternatyvų programų tinklelį. „Didelę dalį mūsų įsigytos produkcijos sudaro Europos gamintojų prog-ramos, didesnį dėmesį skiriame akademinio kino propagavimui, dokumentikai, nerodome muilo operų, lėkštų humoro laidų, rusiškos produkcijos“, – privalumus dėstė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius