Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ne vienas kelyje“ įspėja: rudenį keliuose padaugėja briedžių

„Žvėrys medžioja vairuotojus“, – liūdnai šypsosi LNK laidos „Ne vienas kelyje“ rengėjas Valdas Valiukevičius. Šiuo metu Lietuvos keliuose užregistruojama 2–3 įvykiai, kurių metu automobiliai susiduria su žvėrimis. Manoma, kad tokių įvykių nutinka kur kas daugiau, tik dalis vairuotojų apie tai nutyli ir niekam nepraneša, jeigu tokioje avarijoje nenukenčia žmonės arba automobilis gali toliau važiuoti.
Dainius Leonavičius.
Laidos „Ne vienas kelyje“ vedėjas Dainius Leonavičius. / LNK nuotr.

Dažniausiai po automobilių ratais pakliūna stirnos. Šie gyvūnai yra lengvi, sveriantys apie 25 kilogramus ir dažniausiai susidūrimai su jais būna ne itin skaudūs. Žinoma, jeigu susidūrimo metu automobilio greitis būna panašus į taisyklių leidžiamą. Tokių avarijų metu labiausiai nukenčia gyvūnai.

Kur kas didesni nuostoliai patiriami, kai kelyje pasimaišo 100–200 kg sveriantis šernas.
Pats baisiausias vairuotojų priešas – briedis. Apie 300 kg sveriantis aukštaūgis gyvūnas susidūrimo metu gerokai aplamdo automobilio priekį, išdaužia priekinį stiklą, o kartais net atsiduria automobilio salone. Žinoma, toks susitikimas būna skausmingas ne tik briedžiui, bet ir salone esantiems keleiviams. Pasitaiko įvykių, kai panašių susidūrimų metu žmonės žūsta.

Tad laidos „Ne vienas kelyje“ autoriai įspėja, kad atėjo ruduo – briedžių poravimosi metas. Šie skuba pas pateles, nekreipdami dėmesio į kelius, jais važinėjančius automobilius, jų modelį ar vertę. Būkite atsargūs, o apie briedžių ir vairuotojų santykius išsamiau žiūrėkite laidoje „Ne vienas kelyje“, šį sekmadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius