Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ne vienas kelyje“: vairuotojai vis dar kalba telefonais vairuodami, nors bauda – iki 300 litų

Kovo 1-ąją Lietuvoje padidėjo baudos vairuotojams už kalbėjimą mobilaus ryšio telefonais. Tiksliau, už kalbėjimą naudojantis rankomis. Tai padaryta dėl to, kad iki šiol galioję baudos buvo nepadoriai menkos. Policininkai dėl to nekreipdavo dėmesio į telefonais kalbančius vairuotojus, o šie taip buvo atsipūtę, jog kalbėdavo tiesiog policininkų panosėje.
Laida „Ne vienas kelyje“
Laida „Ne vienas kelyje“ / LNK nuotr.

Kad toks elgesys buvo kenksmingas eismo saugumui, pastebėdavo ne tik eismo ekspertai, bet ir kasdieniai jo dalyviai. Žmogus, kalbantis telefonu mašinoje, daro akivaizdžias vairavimo klaidas, yra išsiblaškęs, nepastebi, kas vyksta aplink.

Kovo 1-oji turėjo pakeisti situaciją, mat vietoje senosios baudos nuo 20 iki 40 litų, dabar teks sumokėti nuo 100 iki 300 litų. Žodžiu, jeigu iki šiol nebuvote šioje srityje prasikaltęs ir elgiatės mandagiai su pareigūnu, tai už neatidėliotiną reikalų tvarkymą telefonu sumokėsite 200 litų.

LNK laidos „Ne vienas kelyje“ filmavimo grupė slapta kameras stebėjo, kaip po kovo 1-osios elgiasi vairuotojai. Kalba jie telefonais, laikydami juos rankose, ar jau visi įsigijo laisvų rankų sistemas? Matysite vairuotojų, kuriuos sekė laidos kameros, interviu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius