Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Pavojingų aukštakulnių“ dalyvė Dalia Ėmužytė savo ūkį nuo vilkų gins tigro išmatomis

TV3 nuotykių realybės šou „Pavojingi aukštakulniai“ dalyvė Dalia Ėmužytė sunerimusi dėl pusės tūkstančio savo ekologiniame ūkyje auginamų ožkelių – jau kelias savaites į tvora aptvertą teritoriją braunasi vilkai.
Dalios Ėmužytės ūkį aplankė Kristina Kaikarienė ir Elvyra Monginienė
Dalios Ėmužytės ūkį aplankė Kristina Kaikarienė ir Elvyra Monginienė / Žmonės.lt nuotr.
Temos: 2 Vilkas Ožka

„Dalis augintinių nuo plėšrūnų jau nukentėjo. Viena apkandžiota ožka nebegali prižiūrėti net savo prieš parą pasaulį išvydusio mažylio“, – realybės šou „Pavojingi aukštakulniai“ kolegei Kristinai Kaikarienei guodėsi stambiausio šalyje ožkų ūkio įkūrėja. 

Ji K.Kaikarienei ir kartu į Širvintų rajone, Griciūnų kaime esančią sodybą atvykusiai papuošalų kūrėjai Elvyrai Monginienei parodė skerdikų sužeistą baltakailę. 

Moteris įsitikinusi, kad pagrindinis šių dienų jos rūpestis – aplink sodybą besisukiojantys vilkai ir lapės. Nuo jų apsisaugoti nepadeda nei metalinė tvora, nei kitos priemonės. Lapės yra išmokę užlipti tvora, o vilkai išsikasa duobes po ja.

Žmonės.lt nuotr./Dalios Ėmužytės ūkis
Žmonės.lt nuotr./Dalios Ėmužytės ūkis

„Mūsų apylinkėse visada būdavo vilkų. Tačiau jie niekada neidavo į kiemą. O šį kartą atslinko iki pat tvarto, kuris yra visai šalia gyvenamo namo – neišsigando nei šunų, nei žmonių. Su žmonėmis pakalbėjome, kad greičiausiai dėl to kalti žmonės, kurie augino vilkus, priveisė vilkiukų ir paleido juos į miškus. Dabar jie nebijo nieko – mano ūkyje išpjovė dešimt ožiukų, netoliese – trisdešimt avių. Tai aiškiai ta pati gauja, nes atstumas nedidelis“, – pasakojo D.Ėmužytė. 

Moteris prisipažįsta, kad kelias naktis nesudėjo bluosto – saugojo kitas ožkas. „Pavojingų aukštakulnių“ dalyvei projekto visų atpažįstamai ūkininkei pagelbėti pasisiūlė medžiotojai, tačiau D.Ėmužytė atsisakė. 

Žmonės.lt nuotr./Dalios Ėmužytės ūkis
Žmonės.lt nuotr./Dalios Ėmužytės ūkis

„Vilkai – nykstantys gyvūnai, todėl, nepaisant to, ką jie daro, negalime nei šaudyti, nei nuodyti“, – įsitikinusi veikli moteris. Pasikonsultavusi su žinovais, Dalia sužinojo egzotišką būdą, padėsiantį atbaidyti į jos ūkį įjunkusius vilkus.

„Jau žinau, kad plėšrūnus atbaido tigro išmatos. Planuoju susisiekti su Kaune esančiu zoologijos sodu. Galbūt jų galėčiau ten gauti“, – svarstė D.Ėmužytė. 

Ekologinį ūkį įsteigusi moteris laikosi principo, kad ožkos turi ganytis laisvos. Todėl jų kartais tenka ieškoti pamiškėse ar net miškuose, kur jos nesibodi pasivaišinti medžiotojų žvėrims paliktomis gėrybėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius