Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per laidą „FTB“ – šokiruojama ekskursija į taborą

Dar visai neseniai čigonų taborą bandyta nušluoti nuo žemės paviršiaus, tačiau įsikišus žmogaus teisių gynimo institucijoms, gyvenimas jame ir toliau klesti. Pagrindinis taboro gyventojų pajamų šaltinis – narkotikai.
Laidos FTB vedėjas Paulius Kaupelis
Laidos vedėjas Paulius Kaupelis / LNK nuotr.

Šimtai žeme šliaužiančių jaunuolių kiekvieną dieną keliauja į taborą susileisti naujos dozės. „Kiek dozių reikia per dieną? – „Trijų“. – „Jei dozė po 20 litų, susidaro 60 per dieną. Iš kur pinigų gauni? – „Dirbu“. – Kur? – „Na stroiki“. – „Tai vien narkotikams dirbi? – „Taip“, – į „FTB“ žurnalistų klausimus atsakė 34 metų vyras, nepastovintis ant kojų.

Jis papasakojo, kad į taborą pastaruoju metu eina vis daugiau narkotikų vartotojų. Kartu eina ir moksleiviai nuo 15 metų.

„Kaip tu pradėjai? – „Draugai pasiūlė ir pradėjom „žolę“ rūkyt. Paskui vis norisi ką nors naujo pabandyt, tai pradedi miksuoti“ – „Kiek rūšių dabar vartoji? – „Dabar jau tik heroiną“ – atviravo Tomas, narkotikus vartojantis nuo 16 metų.

Tai, ką eilinę darbo dieną prie taboro „FTB“ žurnalistai pamatė su policijos pareigūnais, pranoko bet kokios fantazijos ribas. Jauni, turintys šeimas, vaikų ir net aukštas pareigas einantys žmonės veržiasi į taborą susileisti dozės narkotikų. Šiems svaigalų vartotojams niekas nerūpi: nei kelis šimtus litų siekiančios baudos, nei kūną nusėtos pūliuojančios žaizdos, nei faktas, kad netrukus jie gali patekti į morgą.

Kodėl šio narkotikų gamybos ir prekybos centro niekas nesunaikina? Kieno teisės yra pažeidžiamos čigonų tabore?

Nauji faktai šį trečiadienį 21 val. laidoje „FTB“ per LNK. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius