Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tu gali šokti?“: ryškūs talentai, verti net komisijos ašarų

Sekmadienio vakarą prie televizijos ekranų žiūrovus prikaustė pirmoji TV3 šokių projekto „Tu gali šokti?“ laida. Joje turi paaiškėti pirmasis laimingųjų dvidešimtukas, kuris keliaus į tolesnį etapą.
Atrankos akimirka
Atrankos akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šokėjų likimą projekte sprendžia teisėjai – profesionali šokėja Eglė Visockaitė, baleto primarijus Nerijus Juška ir aktorius Vaidotas Martinaitis. Jiems tenka nelengvas uždavinys, mat į projekto atrankas plūdo tūkstančiai norinčiųjų parodyti savo judesius, dalis jų – profesionalūs šokėjai.

Kai kuriems dalyviams komisija iš karto po pasirodymo dovanos auksinius bilietus, leisiančius toliau dalyvauti projekte, kitiems paliks progą pasirodyti nusiųsdami į choreografijos pamoką. Kai kurie, deja, iš karto neteks galimybės išmėginti jėgas šiemet.

Papildyta 20.11 val.: Pirmoji pasirodė laisvę mėgstanti 25-erių Rima Kundrotaitienė iš Kauno. „Jėga, nesitikėjau, kad šiame projekte bus kažkas panašaus. Man patiko tavo plastika, įtemptos pėdos. Viskas buvo turbo“, – gyrė primarijus N.Juška. Aktorius V.Martinaitis tikino pamatęs Rimos jausmų istoriją ir iškart įteikė auksinį bilietą, su kuriuo ji automatiškai pateko į antrąjį etapą.

Tačiau šou netrūko ir kritikos. „Nei sportas, nei šokis“, „prisvilęs blynas“, „neturiu už ką pagirti“ – taip gatvės šokį mėginančią šokti merginą įvertino komisija, pademonstruodama, kad yra ne tik kompetentinga, bet ir griežta.

Papildyta 20.32 val.:  Kita pasirodžiusi 18-metė Andželika iš Šiaulių, atsistojusi ant galvos ir parodžiusi komisijai bei žiūrovams užpakalį, taip pat nesužavėjo komisijos. Ją pakeitė patirties trokštantis įgauti energingas gatvės šokėjas. Nors ir „pribloškė energija“, N.Juška nusiuntė jį pasitreniruoti į choreografijos kambarį.

24-erių vilnietis Laurynas tikino esąs ne tik socialinis pedagogas, bet ir užsikrėtęs šokiu žmogus, gatvės šokių ekspertas. „Judi gražiai, norėčiau pažiūrėti, kaip su salsa“, – paprašė N.Juška. Charizmatiško vaikino salsa padedant šokėjai sulaukė gausių ovacijų. „Iš tavo šokio matyti, kad šoka sportininkas, trūksta truputėlį lankstumo“, – pastabų nevengė V.Martinaitis ir nusiuntė vaikiną į choreografijos pamoką.

Dar viena dalyvė – 28-erių Irina iš Baltarusijos, į Lietuvą atvykusi dėl meilės. Ji prisipažino šokusi 22 metus ir besijaučianti scenoje puikiai. Komisija neslėpdama susižavėjimo palaikė moterį aplodismentais. „Va, ko mums reikia. Mums reikia charizmos, iš tavęs tai liejosi“, – džiaugėsi N.Juška, o E.Visockaitė kaipmat pasiūlė įteikti auksinį bilietą.
 

Papildyta 20.47 val.: 20-metis Ervinas nutarė komisiją pavergti džaivu, o laidos vedėjas Leonardas Pobedonoscevas-Leo nudžiugo, kad pagaliau pasirodė už jį didesnis žmogus. V.Martinaitis iš vaikino pareikalavo baleto – šis nesutriko ir sušoko „Gulbių ežero“ ištrauką. Šią N.Jušką palydėjo kvatodamasis. „Mes nerenkame pačio geriausio, ieškome populiariausio, toks gali būti“, – sakė jis. V.Martinaitis pagyrė Erviną už nuoširdumą, o E.Visockytė džiaugėsi išlaikytu akių kontaktu ir pritarė N.Juškos siūlymui teikti auksinį bilietą. V.Martinaičiui išreiškus norą siųsti Erviną į choreografiją, kolegos pritarė.

Kitas pasirodė 19 metų šokiu gyvenantis Tomas iš Kauno. 25-erių vaikinas tikino, jog jam išties neprastai sekasi mėgdžioti garsųjį popkaralių Michaelą Jacksoną. Tačiau komisijai jis parodė kitokį šokį, kurį papildė pasirodymu su partnere. Tomas iš karto gavo auksinį bilietą, nes pasirodymas komisijai nesukėlė abejonių.

Svarbiausiu gyvenime šokį laikanti Alina iš Kauno tikino galinti šokti viską. „Atrodau kaip vaikinas“, – neslėpė kaunietė. „Tu lankei pantomimą, tai labai matosi. Esi labai artistiška“, – pastebėjo V.Martinaitis, o N.Juška paprašė klasikinio šokio. Jį primarijus įvertino kaip „girtos mergaitės šokį“. Tiesa, pasirodymas patiko E.Visockaitei. Šokėja pasidžiaugė merginos gebėjimu būti kitokia. Alina buvo nusiųsta į choreografijos pamoką.

Žilvinas ir Edvinas iš Marijampolės nutarė atlikti liaudies šokį. Per pasirodymą jiems talkino partnerės. „Žilvinai, tu kaip iš kito kaimo“, – kritikavo V.Martinaitis. Edviną komisija nusiuntė mokytis choreografijos.

Papildyta 20.52 val.: Prieš pasirodymą baleto mokyklą baigęs 22-ejų Naglis prasitarė, kad jaučiasi kaip balta varna. Tačiau išraiškingas jo šokis nepaliko abejingų. Per vaikino pasirodymą E.Visockaitė nesulaikė ašarų ir įteikė auksinį bilietą.

Papildyta 21.05 val.: Su žymiais choreografais pasitreniravę šokėjai išgirdo galutinį komisijos sprendimą. Breiko šokėjas Laurynas gavo auksinį bilietą, tačiau rankas nuleidusiam Ervinui komisija nebuvo gailestinga. „Buvau už tave“, – apgailestavo N.Juška. Energingas šokėjas Artūras gavo auksinį bilietą, o liaudies šokių šokėjas Edvinas liko nieko nepešęs. Paskutinysis verdiktas nuskambėjo „girta“ išvadintai Alinai. „Tu esi nuostabi“, – tikino V.Martinaitis.

Nors TV3 parodė ne visus pasirodymus, akivaizdu, kad užkulisiuose aistrų netruko. Kitas dalyvių dvidešimtukas bus atrinktas po savaitės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius