Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po „24 valandų“ siužeto atnaujintas tyrimas dėl grupinio išprievartavimo

Per gražiausią metų šventę, šv. Kalėdas, 20-metė Alytaus gyventoja patyrė baisiausią savo gyvenimo košmarą – ją išprievartavo mažiausiai keturi vyrai. Bent taip teigia nukentėjusioji.
Laidos „24 valandos“ vedėjai
Laidos „24 valandos“ vedėjai. / LNK nuotr.

Vyrai, be abejo, kaltę neigia, ir tradiciškai tikina, kad mergina savo noru sėdo į jų automobilį, važiavo į sodo namelį ir ten tenkino iškrypėliškas įkaušusios kompanijos užgaidas. Tačiau kodėl tuomet „meilės deivė“ klykė ir šaukėsi pagalbos, iš daugiabučio laiptinės jėga tempiama į automobilį? Yra ir kaimynų, kurie tai paliudijo. Jie net iškvietė policiją, deja, pareigūnai, „apžiūrėję teritoriją nieko įtartino nepastebėjo“. Taip angelai sargai vėliau aiškino, kodėl net neapklausė jiems paskambinusios moters. Alytaus policijos komisariate po to buvo atliktas tarnybinis patikrinimas, policininkai gavo griežtus papeikimus, bet ar merginai dėl to lengviau?

Jos pasitikėjimas Lietuvos teisėsauga galutinai subyrėjo po to, kai bylą tyręs Alytaus prokuroras Rytis Kirkliauskas tyrimą nutraukė. „Pritrūko kaltę įrodančių duomenų“, – aiškina jis. Be to, mergina neva turėjo galimybę šauktis pagalbos arba pabėgti, duodama parodymus buvo nenuosekli. O štai įtariamųjų parodymai buvo nuoseklūs ir neprieštaraujantys kitai tyrimo metu surinktai medžiagai. Ir dar –  tyrimo metu surinkus informaciją buvo išaiškinta, kad jokios prievartos nebuvo, supraskite, mergina linksminosi savo noru. Tuomet kodėl, prasidėjus tyrimui, įtariamieji jai pasiūlė 20 tūkst. litų? Mergina nesutiko parduoti savo teisybės.

Gal tai tik sutapimas, kad vienas įtariamųjų nukentėjusiajai iš karto pasakė: „Vis tiek tu nieko nelaimėsi, aš čia visus teisėjus pažįstu“. Tikriausiai sutapimas ir tai, kad vieno iš vyrų tėvas – ilgametis Alytaus policijos darbuotojas, o šiame mieste puse lūpų kalbama apie tai, kad prokuratūroje dirba daug buvusių pareigūnų, palaikančių gerus santykius...

Tačiau yra ir vienas geras sutapimas, jeigu tai galima vadinti sutapimu. Šia mįslinga prievartautojų išteisinimo istorija pradėjus domėtis laidai „24 valandos“, Alytaus rajono apylinkės vyriausiasis prokuroras Stasys Kasiulis atnaujino bylos tyrimą.

Apie tai, kaip žurnalistai Alytaus policininkų ir prokurorų darbą dirbo, antradienį, 17.30 val., žiūrėkite per LNK laidoje „24 valandos”.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius