Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po sudėtingos galvos operacijos „Išsipildymo akcijos“ herojaus Cezarijaus šeimai didžiausias noras matyti jį sveiką

Dar prieš metus Cezarijaus mama Danutė gyveno kaip ir dauguma Pagėgiuose įsikūrusių žmonių – jos šeimą kankino tik skurdas, teigiama TV3 išplatintame pranešime spaudai.
Cezarijus
Cezarijus / TV3 nuotr.

 Vyras tapo bedarbiu, jos alga minimali, o jų namuose auga du vaikai – Cezarijus ir vyresnė jo sesė. Nors graži šeimyna buvo atsidūrusi ant skurdo ribos, sugebėjo ištverti ir džiaugėsi bent tuo ką turėjo, tačiau prieš pat Kalėdas septynmečio nusiskundimai staigiais galvos skausmais pakeitė jiems gyvenimą. Berniukas atsidūrė Klaipėdos ligoninės operacinėje. Mama tik išgirdo daktarų diagnozę – auglius primenantys dariniai smegenyse. Vaikas silpo Danutės akyse, o medikai nieko gero nežadėjo. Tik skubi operacija galėjo išgelbėti mažąjį Cezarijų.

„Po operacijos jis buvo pusiau paralyžiuotas. Dešinės pusės nevaldė. Nemokėjo kalbėti, buvo neramus lyg mažas kūdikis – verkė, čiulpė pirštukus. Negalėjau nuleisti rankų, turėjau būti stipri“, – su ašaromis akyse pasakoja Danutė.

Cezarijus liko gyvas. Jis eina į mokyklą, tačiau jį lydi mama.

Ji nuolat turi būti šalia sūnaus. Vienas Cezarijus nerastų savo klasės, jis pamiršta kur jo knygos, piešimo sąsiuviniai...

Atsigauti po sunkios operacijos jam padėjo nuolatinė mankšta ir sanatorijos. Dėl pinigų stygiaus, tėvai to sergančiam vaikui leisti negali. Šeima norėtų paprašyti TV3 televizijos ir SEB banko inicijuojamos „Išsipildymo akcijos 2009“ treniruoklių mankštai ir kelialiapių į sanatoriją.

„Ateityje, kol jam sueis 18 metų, reikės Cezarijui atlikti dar tris operacijas. Galvytė augs, todėl reikės formuoti galvos skliautą. Mamą įspėjome, kad padėti vaikui galima tik įdedant daug darbo ir kantrybės. Tai tikrai atsipirks“, – sako Cezarijaus gydytojas, Klaipėdos universitetinės ligoninės neurochirurgas Dimitrijus Aleksandrovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius