-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Povilas Meškėla: dalyvaudamas „Triumfo arkoje“, lipu ant grėblio

Populiariosios klasikinės muzikos gerbėjai nuo šio šeštadienio per Lietuvos televiziją vėl galės stebėti ir klausytis žinomų kūrinių – ketvirtam sezonui atgimė projektas „Triumfo arka“. Per įžanginės laidos filmavimą pirmadienio vakarą paaiškėjo, kad šių metų sezonas bus kitoks – „roko chebra“ save vadinantys Povilas Meškėla, Vladas Kovaliovas ir Jeronimas Milius žada suteikti projektui naujų spalvų.
Vaida Genytė ir Povilas Meškėla
Vaida Genytė ir Povilas Meškėla / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Šių metų „Triumfo arka“ kitokia – nebeliko griežtų taisyklių, niekas nebekris – ji bus lengvesnio pobūdžio. Tokia „Triumfo arka light“, – pasakojo Vaida Genytė, kuri kartu su dar keturiais ankstesnių „Triumfo arkų“ dalyviais dalinsis viena scena su penkiais kitų muzikos žanrų atstovais. – Visi mes esame saviti, turintys skirtingų atspalvių balsus, bet klasikinį kūrinį vis tiek visiems reikės sudainuoti.“

Niekada negailėjusi „Triumfo arkai“ pagyrų, dainininkė tikino, kad į projektą grįžta su pačiomis geriausiomis emocijomis bei prisipažino, kad šiemet atmosfera užkulisiuose – daug laisvesnė. Garsiai skambantis P.Meškėlos ir V.Kovaliovo juokas tai tarsi įrodė.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vladas Kovaliovas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vladas Kovaliovas

„Čia susirinko šauni rokerių kompanija – operos atlikėjų dar nelabai pažįstame, bet susipažinsime. Man labai įdomu! Operos dainininkų mes nekeisime, bet ir patys nepasikeisime – tiesiog kartu padalyvausime, kūrinius – nors ir klasikinius – atliksime kitaip, – užsidegęs žadėjo P.Meškėla. –  Tik simfoninis orkestras labai tyliai groja – man norėtųsi garsių gitarų ir būgnų!“

Dainininkai žiūrovams padovanos penkis „Triumfo arkos“ koncertus, per kuriuos juos vertins kompetetinga komisija ir telefonu balsuojantys televizijos žiūrovai.

„Nesilankiau pas mokytoją, nors apie jį buvo galvota, tačiau pritrūkau lauko, todėl kaip sugalvosiu, taip ir dainuosiu. Tiesą sakant, aš lipu ant grėblio. Bet jei mane užmėtys akmenimis – tegul. Chebra, vietos yra – jūs tik meskit!“ – ryžtingai nusiteikęs kalbėjo P.Meškėla.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./ Triumfo arka
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./ „Triumfo arka“

Norėdamas savo gyvenimui suteikti jaudulio ir naujų įspūdžių „Triumfo arkoje“ sutiko dalyvauti ir V.Kovaliovas.

„Kai sulauki tam tikro amžiaus, supranti, kad gyvenime – vis mažiau įspūdžių: saulė ta pati, sniegas tas pats. Tada pradedi ieškoti to, kas tave dar galėtų sujaudinti ar suteikti streso. Kai einu į sceną, visada jaudinuosi – o čia dar dainuosiu su orkestru, kuris perduoda daug stipresnes emocijas! Kartais kūrinys mane taip sujaudina, kad galiu net apsiverkti – būna, jog sunkiai sudainuoju iki galo...“ – apie muzikos galią atviravo dainininkas.

Regis, šiais metais projekto dalyviai nusiteikę gerai praleisti laiką ir nesiruošia atvirai konkuruoti.

„Aš neskleidžiu konkurencingų bangų – atėjau čia gerai praleisti laiko, padainuoti su orkestru, suteikti sau stresinių situacijų ir vėl iš naujo mokytis, tobulėti“, – panašiai kalbėjo ir J.Milius.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./ Laura Imbrasienė ir Giedrius Masalskis
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./ Laura Imbrasienė ir Giedrius Masalskis

„Šis projektas žmonėms yra atgaiva, atsipalaidavimas, nes klasikinė muzika žmogų visada gerai nuteikia“, – kaip vaistą nuo sielos lygų „Triumfo arką“ pristatė dar viena dalyvė Renata Voitechovskaja.

Be minėtų dainininkų, žinomais kūriniais klausytojų ausis šį sezoną bandys pamaloninti Eugenijus Chrebtovas, Marta Lukošiūtė, Mindaugas Rojus, Laura Zigmantaitė ir Vaidas Vyšniauskas. Pirmąjį atsinaujinusios „Triumfo arkos“ koncertą televizijos žiūrovai pamatys jau šeštadienį, lapkričio 26 dieną, 21 val. per Lietuvos televiziją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius