Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Psichologas Gediminas Navaitis: „Svarbiausia poroje – įgimtų ir įgytų savybių derinys“

Aklos vestuvės kiekvienam sukelia vis kitokius jausmus. „Po mėnesio išsiskirs“, „Jauni žmonės – nežino ką daro“, „Nieku gyvu tam nesiryžčiau“, „Man patiktų pabandyt – gal gerą vyrą gaučiau“ – tai tik keletas nuomonių socialiniuose tinkluose, kur internautai aptarinėja aklų vedybų sumanymą. Ar įmanoma laimingai nugyventi gyvenimą susituokus, kai būsimas vyras su būsima žmona susipažįsta tuoktuvių dieną? Ir visa tai filmuoja televizijos kameros, o stebi – visa šalis. Kokios asmenybės ir kodėl ryžtasi tokiam unikaliam sprendimui? Į šiuos klausimus nuo birželio 9 dienos pirmadieniais atsakinės televizijos TV3 vasaros socialinis eksperimentas „Aklos vestuvės“.
Šou dalyviai
Šou dalyviai / TV3 nuotr.

Trijų eksperimente dalyvaujančių porų vaikinai su merginomis pirmą kartą išvys vieni kitus lemtingąją savo vestuvių dieną. Eksperimento dalyviai yra atrinkti iš daugybės savanorių.  Asmenybių veido bruožus, charakterio savybes, pomėgius, požiūrius gretino profesionalai. Tai šeimos psichologas ir psichoterapeutas Gediminas Navaitis, šeimos psichologė Ramunė Želionienė ir veidotyros specialistė Eglė Pelienė.

Garsus psichologas konsultantas, šeimos psichologas ir psichoterapeutas G. Navaitis, paklaustas, kodėl žmonės ryžtasi ne tik nuotykių, romantikos, meilės, bet net ir santuokos ieškoti televizijoje, sako, kad socialinio eksperimento „Aklos vestuvės“ dalyvių motyvai – įvairūs: „Vieni nori šiai ypatingai progai suteikti atrakcijos, kiti nori, kad lemtingą sprendimą už juos priimtų kiti – šiuo atveju psichologų ir veidotyros specialistų komanda, treti tiesiog neranda kito būdo atrasti tinkamą žmogų.“

Psichologas teigia, kad socialinis eksperimentas „Aklos vestuvės“ atskleis, kas nutinka, kai lemiamą gyvenimo sprendimą priima ne pats žmogus, o kiti. „Šiuolaikinė šeima remiasi savarankišku sprendimu. Jei grįžtume šimtą metų į praeitį, pamatytume, kad vestuvių sprendimas būdavo priimamas ne poros, o kitų asmenų – giminių, aplinkinių. Šis eksperimentas atskleis, kaip jaučiasi tarsi trumpam į praeitį grįžę jaunavedžiai, kada kiti sprendžia, kas tau tinka geriausiai“, – aiškina G. Navaitis.

Paklaustas, kokios savybės lemia darną ir santarvę poroje, psichologas sako, kad svarbiausia – kiekvieno žmogaus įgimtų ir įgytų savybių derinys: „Įgimtos savybės – tai charakteris, temperamentas, kūno sudėjimas. Įgytos savybės – vertybės, požiūris į šeimą. Abu žmonės jomis turi papildyti vienas kitą. Moksliškai galima apskaičiuoti ir įvertinti, ar įgimtos savybės bus harmoningos, tačiau labai svarbu ir ką pajunta patys partneriai, sutikę vienas kitą.“

Kaip seksis socialinio eksperimento poroms? Ar jos pasiryš santuokai iš pirmo žvilgsnio? Jei taip, tai kaip joms eisis pirmąsias šeimyninio gyvenimo savaites? Kokie jausmai užklups ryžtingus TV3 premjeros – socialinio eksperimento „Aklos vestuvės“ – dalyvius, aiškės jau nuo birželio 9 dienos, pirmadieniais 20.00 val.

TV3 nuotr. /Gediminas Navaitis
TV3 nuotr. /Gediminas Navaitis

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius