Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Pulsas“ – nauju laiku, po bažnyčios ir šiltų pietų

Pernai sėkmingai startavusi LRT laida ,,Pulsas“ šiemet rodomas nauju laiku. Laidą apie sveikatą galima bus žiūrėti patogesniu, ir tokiai progai prasmingesniu laiku – sekmadieniais 15 val.
Ieva Kašauskaitė
Ieva Kašauskaitė / LRT nuotr.
Temos: 1 Bažnyčia

Pirmoji nekomercinė Lietuvos televizijose laida apie sveikatą per pusmetį palietė gausybę visuomenei svarbių problemų ir temų. Ji pirmoji prabilo apie netvarką kraujo centruose ir galimą piktnaudžiavimą valstybės lėšomis, po siužeto apie sauskelnes ir galimai jų keliamas nevaisingumo problemas sulaukėme audringos jaunų mamyčių reakcijos. Nevaisingumas – šeimos ar visuomenės problema ir kodėl negalintys turėti savo vaikų juos gimdo...už paskolas. Tema apie atsparią vaistams tuberkuliozės formą vėl atnaujino profesionalų diskusijas šiuo klausimu.

Išsamiai ir profesionaliai pateikiamos pačios įvairiausios temos: skrandžio mažinimo operacijos - nauda ar žala, neišnešioti naujagimiai – kada gemalas tampa žmogumi, nepilnamečių nėštumai problema pilnamečiams.

„Pulse“ kalbėta apie lietuviškas senatvinių ligų baimes, depresijos atsiradimo priežastis ir jos paveldimumą Lietuvoje karta iš kartos. Prieš mėnesį parodytas „Pulso“ siužetas visuomenę šokiravo tuo, jog utėlėtumas šiandien itin išplitęs – vaistai nuo šių parazitų – vieni perkamiausių vaistinėse. Pateiktas ir nenuginčijamas naujausiais skaičiais įrodytas faktas – jog lietuviai baigianti prasigerti tauta, ir geria ne tik vyrai, bet ir moterys bei vaikai. Po parengto reportažo apie organų donorystę sulaukėme itin jaudinančios regažo – žuvus jaunam vyrui, gydytojai anesteziologai pasiteiravo jo žmonos, ar nesutiktų paaukoti žuvusiojo organų. Moters atsakymas buvo išties pribloškiantis - ,,Panaudokite viską, kas įmanoma. Mačiau ,,Pulso“ laidą“. Donoras buvo labai produktyvus ir išgelbėjo gyvybę bei sveikatą daugybei žmonių. Laidos rengėjams toks poelgis – didžiausias įvertinimas.

Nevengta ir lengvesnių, bet naujai atskleistų temų – kaip žmones veikia triukšmas, ar menas gydo, koks gyvenimo būdas garantuoja ilgą senatvę, homeopatijos istorija.

Nuo sekmadienio ,,Pulsas“ kviečia susėsti prie ekranų nurimus, papietavus, vyresniajai kartai spėjus ramiai atlikti krikščioniškas priedermes. Sekmadienis – tai sielos sveikatingumo diena.

,,Pulsas“ siūlo tądien pagalvoti ir apie kūną. Beje, laida trumpės – ji truks pusvalandį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius