-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ramūnas Vyšniauskas: „Geriau mirsiu, bet manęs, kaip kokio nevykėlio, niekas neneš!“

Dvylika garsių vyrų jau ketvirtą dieną atsibunda Rukloje, LDK Algirdo mechanizuotame pėstininkų batalione. Palikę savo šeimas, verslus, darbą ir patogią kasdienybę vyrai mokosi ginti Tėvynę. Šie idealistai – LRT projekto „Tikri vyrai“ dalyviai.
Laidos „Tikri vyrai“ filmavimo akimirka
Laidos „Tikri vyrai“ filmavimo akimirka / Donato Žvirblio nuotr.

Po sočių pusryčių vyrai sužino apie naują iššūkį – šiandien jų gyvybei gali grėsti pavojus, jiems netrukus bus išdalinti tikri koviniai šoviniai. Pirmą  kartą „Tikri vyrai”  sužinos, kad šaunant į tikrą taikinį tikrais koviniais šoviniais tiesiog gyvybiškai būtina sulaikyti kvėpavimą ir išlikti ramiam.

„Nebuvau toks taiklus šaudydamas su „G36“, tačiau pistoletas – mano stiprioji pusė, sušaudžiau taikliausiai iš visų”, – džiaugėsi stipriausias pasaulio žmogus Žydrūnas Savickas.

Save visišku pacifistu vadinantis Marijus Žiedas dalyvius ir profesionalius karius nesiliovė stebinęs šaulio sugebėjimais: „Na taip, negaliu patikėti pats, man tikrai neblogai sekasi šaudyti. Viskas gana aišku ir tikslu. Gal aš tiesiog nesijaudinu, todėl viskas pavyksta gerai.” 

Pusės dienos pratybos Gaižiūnų poligone iš vyrų atėmė daug jėgų, tačiau tai – dar ne visi jiems tekę išbandymai. Grandinis Nerijus Globys parengė dar vieną užduotį. Per vos 5 minutes projekto dalyviai turi surasti kažin kur jų laukiantį automobilį. Sportininko karjerą baigęs, praeityje ne vieną kelių sąnarių traumą patyręs sunkiaatletis Ramūnas Vyšniauskas nepakelia didelių krūvių, o bėgimas, ypač ilgų distancijų, sukelią buvusiam sportininkui nepakeliamus skausmus. Tad per 5 minutes įveikti kelių kilometrų atstumą Ramūnui – neįveikiama kliūtis.

Donato Žvirblio nuotr./Laidos „Tikri vyrai“ filmavimo akimirka
Donato Žvirblio nuotr./Laidos „Tikri vyrai“ filmavimo akimirka

„Vadas pasiūlė mane nešti! Dabar įsivaizduokite: visi bėga ir dar neša mane?! Na jau ne, geriau mirsiu, bet manęs kaip kokio nevykėlio niekas neneš. Skauda, bet vis tiek bėgsiu!” – dalinosi įspūdžiais Ramūnas Vyšniauskas jau po sėkmingai įveiktos užduoties.

„Tikrų vyrų” nuotykiai Rukloje dar tik prasideda. Kuriam vyrui sunkiausia, kuris svajoja apie namus, o kuris suprato atradęs savo pašaukimą, sužinosime jau šį ketvirtadieni 18:50 per LRT televiziją.

Donato Žvirblio nuotr./Laidos „Tikri vyrai“ filmavimo akimirka
Donato Žvirblio nuotr./Laidos „Tikri vyrai“ filmavimo akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius