Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ramutė Daktarienė pasipiktino įkalinimo įstaigų darbu: „Mano vyras pūva gyvas“

LNK laidoje „Yra kaip yra“ – Henriko Daktaro moterų kirčiai Lietuvos teisėsaugai. Henriko Daktaro žmona Ramutė Daktarienė ir mama Jadvyga Daktarienė po apeliacinio teismo posėdžio, kurio metu Henrikas Daktaras, braukdamas ašarą, teigė norįs mirti laisvėje, LNK laidoje „Yra kaip yra“ prabilo itin atvirai.
Ramutė Daktarienė
Ramutė Daktarienė / Stop kadras

Moterys teigė, kad kalėdamas Henrikas patiria baisias kančias, nes sąlygos Lukiškių tardymo izoliatoriuje prilygsta lageriui – ten daugybė žmogaus teisių pažeidimų. „Mano vyras pūva gyvas. O baisiausia yra tai, kad jis nuteistas, neįrodžius, jog yra kaltas...“, – laidoje kalbėjo Henriko žmona Ramutė.

Taip pat Ramutė Daktarienė laidoje dalyvavusiems teisėsaugos pareigūnams, kurie tyrė ir demaskavo H. Daktaro ir jo gaujos įvykdytas nusikalstamas veikas, rėžė, kad yra pasibaisėjusi jų darbo metodais: „Mačiau kaip mano vyrą išveda su automatais... Be jokio raštelio, be jokio perspėjimo... Griebia iš automobilio, perverčia ant žemės... Įkiša į autobusiuką... Esu pasipiktinusi policijos pareigūnų veiksmais...“, – sakė Ramutė.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Henrikas Daktaras
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Henrikas Daktaras

Paklausta apie tai, jog Henrikas Daktaras slapstėsi nuo teisėsaugos Bulgarijoje, Ramutė tikino kad Bulgarijoje jos mylimasis atsidūrė tikrai ne dėl to, kad bijojo būti sučiuptas teisėsaugos pareigūnų.

„Jis slapstėsi nuo banditų. Bijojo dėl savo gyvybės. Juk buvo apšaudyti mūsų namai, į kiemą įmesta granata, iš automatinio ginklo apšaudyti vartai, langai... Ką beliko daryti Henrikui ir mums visiems? Mes norėjome emigruoti“, – laidoje prisipažino Ramutė Daktarienė.

Šiltų žodžių apie savo sūnų negailėjo ir Henriko mama Jadvyga. Moteris tikino, jog Henrikas buvo geras vaikinas, dar jaunystėje daug dirbo, mokėsi, buvo labai nuoširdus, „vogt neidavo“. „Tik va susidėjo su idiotų  kompanija, jie ir sužlugdė gyvenimą Henrikui“, – kalbėjo mama.

Stop kadras/Jadvyga Daktarienė
Stop kadras/Jadvyga Daktarienė

Išgirdusi Gintarės Gurevičiūtės klausimą „Ar Henrikas buvo agresyvus?“, Jadvyga pripažino, kad sūnus buvo ūmaus būdo, „Jei kas užkabina, tai jis jau kerta, bet šiaip jis nepiktybinis. Aš jo nebijodavau“, – teigė motina.

Laidoje kalbėta ir apie Daktarų turtų kilmę... Kas šiandien gyvena „Daktarų pilaite“ vadiname name? Ką Ramutė Daktarienė atsakė Gintarei, išgirdusi klausimą.. „Ar iš tiesų, ranką prie širdies pridėjusi galite pasakyti, kad visi jūsų  turtai buvo įsigyti už sąžiningai uždirbtus pinigus?“ – atsakymai laidoje „Yra kaip yra“ pirmadienio ir antradienio „Yra kaip yra“ laidose 17.05 val. per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius