-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Renata Šakalytė-Jakovleva Mindaugo karūnavimo dieną grįš į tiesioginį TV3 eterį

Jau šį sekmadienį, liepos 6-ąją, Mindaugo karūnavimo dieną, TV3 šeštą kartą tradiciškai kviečia susiburti ir visiems drauge sugiedoti „Tautišką giesmę“. Šiemet Lietuvos himnas TV3 eteryje skambės tiesiogiai ne tik iš Vilniaus Vinco Kudirkos aikštės, bet ir nuo Palangos Birutės kalno. Specialios tiesioginės transliacijos pradžia – 20.50 val. „Tautiška giesmė“ suskambės lygiai 21.00 val. Šia svarbia proga į ekranus sugrįžta Renata Šakalytė-Jakovleva.
Renata Šakalytė-Jakovleva
Renata Šakalytė-Jakovleva / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Pasiūlymas vesti šį ypatingą renginį mane nustebino ir labai maloniai paglostė širdį. Jaučiuosi nepamiršta, reikalinga – tikiuosi, tokius pačius jausmus keliu ne tik kolegoms, bet ir žiūrovams“, – sako R.Šakalytė-Jakovleva, sekmadienį TV3 žiūrovus sveikinsianti iš sostinės V.Kudirkos aikštės.

„Liepos 6-osios tradicija giedoti visiems drauge himną – mano akyse užaugęs kūdikėlis! Jis gimė prieš penkerius metus. Nuo tada kone kasmet su vis kitu scenos partneriu kviesdavau visus lietuvius kartu giedoti „Tautišką giesmę“. O su Mindaugu Rainiu tai darysiu pirmąsyk – niekad nesame drauge vedę renginio. Nors ir jaudinuos (vis dėlto beveik metus nesirodžiau eteryje), tikiu, jog viskas bus gerai ir į V. Kudirkos aikštę Vilniuje susirinks daugybė žmonių pasveikinti vieni kitų himno giedojimu!“ – sako R.Šakalytė-Jakovleva.

Renata himną gieda ant scenos kone kasmet: „Tai išties labai graži tradicija – būtina ją tęsti ir perduoti ateities kartoms. Apskritai tradicijos, kurios vienija visus tautiečius, kad ir kur jie gyvena, kad ir kokie skirtingi, yra labai reikalingos – juk mūsų tiek nedaug belikę, tad stenkimės būti vieningi, ir ne tik liepos 6-ąją!“

Speciali TV3 transliacija šventiniam giedojimui suburs projekto „Chorų karai“ dalyvius ir mylimus eterio veidus. Vilniaus V. Kudirkos aikštėje žiūrovus suvienys ir „Tautišką giesmę“ drauge atliks Astos Pilypaitės vadovaujamas Alytaus „De Žavu“ choras, Arno Švilpausko vedamas Kėdainių „Senamiesčio“ choras ir Stano vadovaujamas senjorų „Bočių“ choras. Visi drauge choristai atliks ir kiekvienam pažįstamus Vytauto Kernagio, Marijaus Mikutavičiaus hitus.

Tiesioginė transliacija „Tautiškos giesmės giedojimas“ –  liepos 6-ąją 20.50 val. per TV3!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius