-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saulius Balandis: „Naisių vasaroje“ yra daugiau šviesos, šilumos ir jautrumo

TV3 ekrane visai neseniai ėmė šmėžuoti populiaraus aktoriaus ir režisieriaus Sauliaus Balandžio veidas. Ne vienas iš karto sukluso: apie kokį čia kaimą jis pasakoja. Tai ne paslaptis – režisierius pristatinėja naują savo kūrinį – TV3 serialą „Naisių vasara“. Dėl šio darbo S. Balandis sostinės šurmulį keturiems mėnesiams buvo iškeitęs į provincijos ramybę.
S.Balandis
S.Balandis / R.Karbauskio nuotr.
Temos: 1 Saulius Balandis

Aktorius ir režisierius pasakojo, kad idėja kurti serialą apie kaimo gyvenimą sklandė seniai. Kad tokio žanro serialo reikėtų, su Sauliumi sutiko ir prodiuseris Rolandas Skaisgirys, pritarė ir jame vaidinantis aktorius Rimantas Bagdzevičius. Tačiau, kai prodiuseris apsisprendė šį serialą kurti ir jį režisuoti pasiūlė S. Balandžiui, aktorius nepratrūko džiaugtis.

„Toks jau esu – gautu vaidmeniu ar kokiu kitu darbu nesidžiaugiu kaip kokia mergaitė, – sako „Naisių vasaros“ režisierius. –  O šiuo atveju žinojau, kad užduotis ne iš lengvųjų.“

S. Balandis iš patirties žinojo ką reiškia režisuoti serialą, numatė kokie krūviai laukia. Iš karto suprato, kad tai bus keturi mėnesiai atsakingo darbo.

R.Karbauskio nuotr./S.Balandis
R.Karbauskio nuotr./S.Balandis

„Vis dėlto pasiūlymą priėmiau. Į kiekvieną iššūkį žiūriu kaip į galimybę išmokti ką nors naujo. Jei gyvenimas suteikia šansą dar kažko naujo išmokti, visada reikia imtis, – šypsosi režisierius. – Todėl iš karto į „Naisių vasarą“ pasižiūrėjau labai atsakingai, gal net per daug atsakingai. Daug reikalavau iš aktorių, bet daugiausia – iš savęs. Kaimo turizmo sodybos kambaryje, kuriame gyvenau šią vasarą, atsisakiau televizoriaus. Nenorėjau, kad mintys nukryptų kur nors kitur. Tad grįždamas po filmavimų vėl vartydavau scenarijų ir svarstydavau kaip bus kitą dieną. Tai tikrai buvo atsiskyrėlio gyvenimas.“

S. Balandis pripažįsta, kad užsikėlė sau kartelę aukštai, tarsi kurtų ne serialą, o vaidybinį filmą.

„Juk dažniausiai serialuose būna kalbančios galvos, o aš po Naujųjų per TV3 startuosiančiame seriale „Naisių vasara“ siekiau rodyti tų galvų kuo mažiau. Norėjau atskleisti žmonių santykius ne vien per dialogą, bet ir per vaidybą“, – pasakojo režisierius.

Ypač Sauliui įstrigo Naisių kaime įsikūrusios bendrovės pirmininko žodžiai. Atsisveikinant jis režisieriui prasitarė, kad daugiau už žemdirbius turbūt niekas nedirba, tačiau išvydęs, kaip dirba kūrybinė „Naisių vasaros“ grupė, savo nuomonę pakeitė.

Nors darbo buvo daug, – netrūko ir linksmų įvykių. S. Balandis prisimena: „Kiekviena „Naisių vasaros“ filmavimo diena buvo tarsi savotiškas ekstrymas. Dėl sudėtingesnių scenų tekdavo gerokai galvą palaužyti, kad jos kuo įdomiau ekrane atrodytų. O kur ekstremalumai, ten ir rizika.“  Režisierius dabar jau su šypsena prisimena, kad filmuodami avariją iš tiesų vos nesudaužė automobilių ir vos nekliudė operatoriaus. Tada būta nemažai išgąsčio.

Kūrybinės grupės darbą susidomėję stebėjo vietos gyventojai. Ir kartais net neprašyti puldavo į pagalbą. Tad filmuoti  režisierius galėjo visur, kur tik pageidavo serialo kūrėjai visur buvo įleidžiami. Su kaimo žmonėmis kūrybinė grupė tiesiog susidraugavo.

„Kartą einu Naisių gatve, o iš priekio atbilda kažkoks ekskavatoriukas. Aš vairuotojui ranką kilst, o jis man atsakydamas savo ekskavatoriaus nasrais pamojavo“, – juokiasi aktorius, prisimindamas prabėgusios vasaros įspūdžius.
Gera nuotaika persikėlė ir į naują TV3 serialą. Režisierius pasidžiaugė, kad „Naisių vasara“ nuo kitų serialų skirsis emociškai ir vizualiai.  Pamatysime daugiau gamtos vaizdų, išvysime gal jau kiek primirštų aktorių. S. Balandis sakė norįs tikėti, kad „Naisių vasaroje“ yra daugiau šviesos, šilumos ir jautrumo.

Ar miestiečiams nebus nuobodu žiūrėti serialo apie kaimo žmonių gyvenimą? Režisierius atsako net nemirktelėjęs.

„Netikiu, kad miesto žmonės yra išpuikę. Kiekvieną savaitę matau kaip penktadienio vakarą iš miesto išvažiuoja virtinės automobilių, o sekmadienį grįžta. Kur jie visi važiuoja? Žinoma, kad į savo kaimus, tėviškes, pabendrauja su provincijos žmonėmis, perka iš jų lašinius, bulves, svogūnus, – svarsto režisierius. – Gal kas nors išvydęs seriale vaizduojamą kaimą staiga pagalvos, kad jo gimtinė irgi ne ką prastesnė.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius