-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Scenos žvaigždės dalinsis prisiminimais apie Stasį Povilaitį ir Galiną Dauguvietytę

2015 metų spalio mėnesis Lietuvos kultūros istorijoje įeis kaip vienas skaudžiausių – Lietuva neteko maestro Stasio Povilaičio bei aktorės ir režisierės Galinos Dauguvietytės. Paskutiniame interviu G.Dauguvietytė žurnalistams sakė, kad yra pasiruošusi išėjimui.
Galina Dauguvietytė ir Stasys Povilaitis
Galina Dauguvietytė ir Stasys Povilaitis / Žmonės.lt nuotr.

„Kai nuėjau į kapines, statė Kernagiui paminklą, aš stoviu ir šypsausi, eina moterys, o aš juokiuosi. Ji mane pažino ir sako: „Ponia Galina, kodėl Jūs juokiatės?“, o aš jai ir sakau: nu su kuo aš iš čia esančių tik nebaliavojau“, - paskutiniame interviu sakė režisierė.

Galina pripažino, kad jos ji nugyveno ilgą ir įdomų gyvenimą. Kai buvo jauna – turėjo daug gerbėjų, pridarė daug klaidų, bet moteris dėl nieko nesigailėjo.

S.Povilaitis paskutiniame interviu sakė, kad jam buvo likę vos du malonumai – kava ir cigaretės.

„Scanpix“ nuotr./Stasys Povilaitis
„Scanpix“ nuotr./Stasys Povilaitis

„Absoliutus blaivininkas esu, nebegeriu jau 22 metai. Yra jau daug ko atsisakyta“, - pasakojo maestro.

Nors paskutinius du metus S.Povilaitis stipriai sirgo, bet apie jo kovą su vėžiu žinojo tik artimiausi jam žmonės, tačiau dainininkas dalyvaudavo filmavimuose, koncertuose ir būdavo visuomet geros nuotaikos.

Paskutinis S.Povilaičio koncertas įrašytas toje pačioje laidoje – „KK2 penktadienis“, likus vos keliems mėnesiams iki maestro mirties. Kai liga paguldė dainininką į ligos patalą – jis nesiguodė ir neprašė pagalbos. Lygiai taip pat elgėsi ir G.Dauguvietytė.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Galina Dauguvietytė
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Galina Dauguvietytė

Laidoje dalyvavęs Vytenis Pauliukaitis sakė, kad Galina apskritai apie jokias ligas nekalbėjo: „Aš su ja dirbau 28 metus vienoje redakcijoje, ir ji niekada apie jokias ligas nekalbėjo, nes ji buvo pilna gyvenimo džiaugsmo ir mes turėjome kalbėtis apie tuos puikius dalykus. Su Stasiu aš taip pat dirbau. Ir tikrai nei aš apie savo gripą, nei jis apie savo ligas nekalbėjo, bet kai jį mačiau paskutinį kartą – supratau, kad yra pablogėjimas“.

Buvęs ilgametis S.Povilaičio kolega ansamblyje „Nerija“ bei geras draugas Simonas Donskovas sakė, kad paskutinį kartą bendravęs su S. Povilaičiu net neįtarė, kad kažkas blogai.

„Stasys kaip visada atėjo prieš koncertą pamiegojęs dvi valandas, jis taip visada darydavo. Pašnekėjom apie stintas. Scenoje dar pajuokavom, apsikabinom“, - prisiminė S. Donskovas.

„Aš iki dabar netikiu, kad Stasys mirė. Man dar taip nėra buvę gyvenime“, - laidoje „KK2 penktadienyje“ kalbės S. Donskovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius