Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Septintoji „Išsipildymo akcija“ pradeda antrąjį etapą

Beveik prieš mėnesį pratęsta graži tradicija – septintą kartą pagalbos ranką vaikų globos namų auklėtiniams tiesianti „Išsipildymo akcija“ baigia pirmąjį etapą ir skelbia antrojo tikslus.
„Išsipildymo akcijos“ logotipas
„Išsipildymo akcijos“ logotipas / TV3 nuotr.

„Nuo spalio 12 iki lapkričio 8 dienos ypač akcentavome „Gelbėkit vaikus“ organizacijos vykdomą programą „Galimybė gyventi geriau“. Pernai pradėtas projektas įrodė, kad vaikams svarbu ne tik materialinė, bet ir moralinė pagalba. Dažnai jie neturi kam atsiverti, su kuo pasišnekėti, nors jų gyvenime yra pasitaikę daug daugiau sunkumų ir išbandymų, nei galime įsivaizduoti. Ši programa – tai specialistų psichologų mokymai, kaip susigyventi su aplinka, išmokti bendrauti, teisingai išlieti emocijas, mokėti apsiginti ir turėti tikslą. Mūsų visų noras – padėti vaikams patikėti šviesesniu rytojumi ir išmokyti juos pačius jį kurti“, – sako „Išsipildymo akcijos“ projekto vadovė Jolita Vitkauskaitė.

Lapkričio 9 dieną TV3 televizijos ir SEB banko inicijuojamas „Išsipildymo akcijos 2009“ projektas pradeda jau antrąjį etapą. Kartu su juo tęsiame kasmetinę įvaikinimo programą.

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos duomenimis 2007 metais lietuviai įvaikino 81 vaikų globos namų auklėtinį. Tais pačiais metais užsieniečiai įsivaikino 148 vaikus. 2008-aisiais lietuvių šeimos įvaikino 101 be globos likusį vaiką, o užsieniečiai – 108 vaikus. Šiais metais iki lapkričio mėnėsio 81 šeima Lietuvoje yra įvaikinusi 85 be tėvų globos likusius vaikus ir dar 23 šeimos laukia pasiūlymų. Na, o 72 užsieniečių šeimos yra įsivaikinusios 120 vaikų ir net 286 laukia savo eilės.

„Kasmet prasidėjęs paramos projektas skatina vis labiau atkreipti dėmesį į likimo nuskriaustus vaikus. Tai atsispindi ir skaičiuose. Kuo daugiau informacijos gauna Lietuvos piliečiai, tuo jie labiau įsigilina į problemas ir dažnai savo rūpesčiu nori pasidalinti su kitais. Šeimos nebebijo vaikų, kurie turi problemų. Į mus kreipėsi pora, jau auginanti tris biologinius vaikus. Jų noras buvo atsidėkoti už puikiai susiklosčiusį gyvenimą ir padėti likimo nuskriaustiems. Taip jų šeimoje atsirado 2 metų mergaitė, kurios iki tol nepanoro įsivaikinti net keturios šeimos. Ji turėjo hemangiomas veido ir liemens srityje. Buvo nedrąsi, jai buvo sunku vaikščioti. Nepabūgę iššūkių, jie priglaudė mergaitę. Šiuo metu hemangiomos jai išoperuotos, ji puikiai vaikšto ir bendrauja, jos akys tiesiog spindi. Dar viena sutuoktinių pora, auginanti dukrą, kurios moteris susilaukė pirmoje santuokoje, bendrų atžalų nesusilaukė. Jų noras buvo įsivaikinti 2 vaikus.

Tačiau susiklostė situacija, kad mus pasiekė istorija apie jauną merginą, kuri pati augo globos vaikų namuose, vėliau pastojusi ir sulaukusi pilnametystės grįžo pas geriančius tėvus. To negalėjo išlaikyti, bandė dirbti užsienyje ir auginti tris savo mergaites. Tačiau jai vienai tos naštos buvo per daug ir ji gyvenimą baigė po traukinio ratais... Dviejų vaikų norėjusi šeima nusprendė priimti į savo namus visas tris našlaites mergaites. Šeima yra labai laiminga, aktyviai dalyvauja įsivaikinusių šeimų veikloje ir agituoja kitus rūpintis globos netekusiais vaikais. Tų gražių ir pamokančių istorijų yra tiek daug, kad galima būtų pasakoti ilgai. Tačiau svarbiausia, kad būtų noras rūpintis kitais, nes visi be tėvelių likę vaikai namų šilumos, mamos ir tėčio labai laukia“, – pasakoja Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos vadovė Odeta Tarvydienė.

Ragindama padėti likimo nuskriaustiems vaikams TV3 ir SEB inicijuojama „Išsipildymo akcija 2009“ kaip ir kasmet kviečia aukoti ne tik tam, kad palengvintų globos namų auklėtinių buitį, bet ir išpildytų svajones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius