Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šeštadienį Deivis keliaus į Meksiką, R.Tautkus pakvies į Afriką, E. Seilius dainuos prancūziškai, o I.Starošaitė – itališkai

Keturi likę chorai įnirtingai ruošiasi šeštadienio pasirodymui, nes jų laukia daug staigmenų ir išbandymų. Jiems šį kartą teks sudainuoti ne vieną dainą kaip anksčiau, o dvi, be to, filmavimas prasidės anksčiau ir visas šou truks ilgiau nei įprasta.
Laidos filmavimo akimirka
Laidos filmavimo akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Įtampa jaučiama ir dėl to, kad šį šeštadienį vienas choras turės atsisveikinti su projektu – liks populiariausiųjų trejetukas.

Šeštadienio pasirodymų tema: Pasaulio šalys. Kiekvienas choras stengiasi sukurti kuo originalesnį pasirodymą, nes šio šeštadienio koncertas vienam iš kolektyvų bus paskutinis.

Raigardą ir Kauno chorą patraukė Afrikos žemyno tema, jei reiktų išskirti vieną juodojo žemyno valstybę, jie įvardintų Nigeriją.

„Pradėjęs galvoti apie šią temą iš pradžių maniau imti autentišką muziką ir tiesiog pritaikyti chorui. Bet šia idėja tiesiog „užsikrėtė“ choras.“ Pasirodo, vieno choristo mama ką tik grįžo iš keturių mėnesių kelionės po Afriką, ji atsivežė didžiulę afrikiečių autentiškos  muzikos kolekciją. Dar prisiminiau, kad prieš kelerius metus Italijoje susipažinau  su Nigerijos muzikantu, kurio kontaktus esu išsaugojęs, taigi su juo taip pat susisiekiau ir jis man atsiuntė autentiškus tekstus. Iš visos Lietuvos draugų muzikantų susirinkau afrikietiškus instrumentus. Taigi, ką pateiksime komisijos ir žiūrovų teismui, bus tikrai ne kičas, o bandysime atskleisti autentišką Afrikos dvasią“, – pasakoja Raigardas.

Deivis ir dangiškas Klaipėdos choras pasirinko Meksikos temą. „Mes vėl pateiksime teatralizuotą pasirodymą, kur tikrai bus sombrero, skambės serenada ir, tikiuosi, su mumis dainuos visi žiūrovai studijoje, nes daina bus labai pažįstama“, – intriguoja Deivis.

Edmundas Seilius metus gyveno ir dirbo Prancūzijoje, jis dainavo Reino nacionalinėje operoje Strasbūre. Todėl turbūt neatsitiktinai jo choras pasirinko dainuoti prancūziškai. „Mūsų daina bus apie keliones, ir nors dainuosime prancūziškai, bandysime parodyti, kad visi keliai veda į namus, mūsų atveju, į Marijampolę“, – šmaikštauja Edmundas.

Vilniaus choras drauge su Irena Starošaite pasirinko Italiją. Kadangi išlikimas projekte Irenai ir jos purpuriniam chorui buvo netikėtas, šiuo metu jie itin aktyviai kuria itališkąjį pasirodymą ir suka galvas, kaip tai padaryti kuo originaliau ir netikėčiau.

Jau tampa tradicija, kad kiekvienoje laidoje dainą ruošia ir laidos vedėjas Vytautas Šapranauskas.

Kokia daina Pasaulio šalių temai pasirinko laidos vedėjas ir kaip seksis chorams dainuoti užsienio kalba, pamatysite šeštadienį nauju „Chorų karų“ laiku 18.10 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius