-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

J.Smorigino susižavėjimo bučiniai – V.Pauliukaičiui ir L.Mikalauskui (Atnaujinta 22.16)

Šįkart projekte buvo ne viena staigmena – dalyviai paruošė bendrą šokį – dar Lietuvoje nematytą ir mažai girdėtą „Regetoną”. Tryliktoji projekto savaitė šįvakar buvo lemtinga Justino Jankevičiaus ir Rasos Židonytės porai, kuriai teko atsisveikinti su šiuo šou.
Šįkart su projektu atsisveikinti teko J.Jankevičiaus ir R.Židonytės porai, o daugiausiai komisijos ir žiūrovų simpatijų sulaukė L.Mikalauskas.
L.Mikalauskas, J.Smoriginas ir G.Slausgalvienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kita staigmena – komisijos narys Vytenis Pauliukaitis pagaliau išdrįso mesti iššūkį kritiškam kolegai Jurijui Smoriginui ir atliko savo pasirodymą.

Šį kartą į teisėjų kėdę sėdo Lietuvos nacionalinės premijos laureatas, docentas Vytautas Juozapaitis.

Pirmieji scenoje pasirodė žiūrovų numylėtiniai Jurgis Jurevičius ir Viktorija Kunauskaitė ir visus nukėlė į Rio de Žaneiro karnavalą. Po pasirodymo komisijos narys J.Smoriginas rado priekaištų Jurgiui.

„Neįsiliejai į Viktorijos ekstazę, tu kontroliuoji save, negali atsipalaiduoti ir tave tai žlugdo“, – kritikavo jis.

„Man patiko jų šokis nuotaika gera buvo, bet man norėjosi pamatyti ką nors įdomaus. Karnavalų mes esam matę per televiziją, ten esu matęs ir Jurijų Smoriginą...“ – vėl savo kolegai įgelti progos nepraleido V.Pauliukaitis.

V.Juozapaitis savo kalbą pradėjo teiginiu, kad niekur kitur, kaip šioje laidoje daugiau nesąmonių neįmanoma prikalbėti. Apie poros šokį komisijos narys pasisakė glaustai – kad po pasirodymo kūnu šiurpuliukai visgi nebėgiojo.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./`įkart su projektu atsisveikinti teko J.Jankevičiaus ir R.Židonytės porai, o daugiausiai komisijos ir žiūrovų simpatijų sulaukė L.Mikalauskas.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Šorena ir D.Meškauskas.



Dainininkė Šorena ir Deividas Meškauskas sušoko aistringą tango, tačiau, pasak J.Smorigino, ne tobulai.

„Trūko Deivido kaip vyro, macho, o Šorena buvo labai seksuali, visa virpėjo. Jis buvo šokėjas, kuris tik asistavo“, – sukritikavo J.Smoriginas.

Pasak V.Juozapaičio, poros pasirodymas buvo puikus ir kvepėjo Argentina. Režisierius V.Pauliukaitis džiaugėsi muzikalia kompozicija ir poros stilingumu. „Man patinka, aš sveikinu“, – kalbėjo režisierius. Visi komisijos nariai porai skyrė aukščiausius balus.

(Atnaujinta 20.25) Dainininkas, grupės N.E.O narys Marius Kiltinavičius iš šokėja Eglė Straleckaitė nusprendė šįkart toli nesižvalgyti ir pasipuošę tautiniais rūbais pristatė lietuviškas šokio tradicijas. Po smagaus šokio V.Juozapaitis buvo pasimetęs, nes jam šis pasirodymas priminė lietuvių liaudies šokių parodiją.

„Ar jūs kada nors matėte normaliai šokančius lietuvius?“ – porą bandė užtarti laidos vedėjas Vytautas Šapranauskas. 

J.Smoriginas paantrino V.Juozapaičiui ir pasakė, kad šis pasirodymas buvo spekuliacija patriotiniais jausmais.

„Tai buvo kičas. Vertybes reikia saugoti, nereikėjo šokti vyžomis, reikėjo šokti klumpėmis, stepas būtų buvęs“, – kiek ironiškai kalbėjo J.Smoriginas ir porai skyrė tik šešetą.

J.Smoriginas tildė apsiginti norėjusį Marių, o V.Šapranauskas ragino pasisakyti, todėl Jurijus Vytautą išvadino didžiausiu intrigantu.

„Tai aišku. Man čia reikia pjautynių, man čia reikia kraujo“, – kuo rimčiausiai atsakė Vytautas.

V.Pauliukaitis šokį pavadino ne šokiu, o „bambatryniu“. Vienintelė Jūratė Norvaišienė išdrįso apginti šokusią porą ir jų linksmą polkutę. „Aš buvau visai patenkinta šiuo šokiu. Dešimt balų už šį lietuvišką variantą“, – kalbėjo Jūratė.

Humoristas Justinas Jankevičius ir Rasa Židonytė šokyje sujungė sportinius šokius ir Gruzijos dvasią. Justinas šio vakaro pasirodymui repetavo sirgdamas, todėl visus šokio trūkumus bandė užglaistyti komisijos nariams įteikęs arbūzų.

„Justinas nuolat persirengia tai pele, tai dar kokiu nesuprantamu personažu, o šiandien jis man patiko“, – patikino V.Pauliukaitis.

J.Smoriginas juokėsi iš Justino bandymo persikūnyti į gruziną. „Ta aistra buvo tokia perspausta. Reikia truputį paskaityti apie tautą, kuri mums davė Šoreną. Elgeisi kaip netalentingas lietuvis, nors idėja buvo labai gera“, – kalbėjo choreografas.

J.Smoriginas taip pat nepraleido progos operos solistui V.Juozapaičiui pasiguosti, kad vienas Vytauto kolega gąsdino, jog dėl aštrios kritikos Jurijų kas nors panorės nušauti.

„Kiaulių gripas palygint su šiuo sindromu yra niekas“, – po J.Smorigino pasisakymo replikavo V.Juozapaitis užsiminęs ir apie choreografo susireikšminimą.

(Atnaujinta 20.52) Seimo narė Inga Valinskienė ir Andrius Butkus žiūrovus perkėlė į temperamentingąją Ispaniją. J.Smoriginas nustebino netikėtu komentaru, kad tokio šlamšto dar seniai nematė.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./`įkart su projektu atsisveikinti teko J.Jankevičiaus ir R.Židonytės porai, o daugiausiai komisijos ir žiūrovų simpatijų sulaukė L.Mikalauskas.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Šįkart su projektu atsisveikinti teko J.Jankevičiaus ir R.Židonytės porai, o daugiausiai komisijos ir žiūrovų simpatijų sulaukė L.Mikalauskas.

„Man buvo gaila mylimos Valinskienės. Išsibaigė choreografas, scenoje nieko neįvyko. Nereikėjo eiti į reveransą publikai, gerbėjai gali mus nugriauti į patį žemiausią lygį, jei norime jiems patikti. Likime savimi. Tai nebuvo talentinga, jūs save išdavėte. Labai nemėgstu kūrybinės prostitucijos“, – kritikos pažėrė J.Smoriginas, tačiau porą vis vien įvertino dešimtuku, ištaręs „Valinskienė forever“.

V.Juozapaičiui pasirodymas patiko, ypač I.Valinskienės „griuvimas“. V.Pauliukaitis prisidėjo prie J.Smorigino ir pasakė, kad poros pasirodymas buvo nuobodus. Su šia nuomone sutiko ir J.Norvaišienė, kurios manymu, Inga ir Andrius nesugebėjo pasiekti savo aukštai iškeltos kortelės.

Pakeliauti po Ispaniją pakvietė ir operos solistas Liudas Mikalauskas ir Gintarė Slausgalvienė, atsidūrę tikroje koridos arenoje.

Po pasirodymo V.Juozapaitis prisipažino, kad Liudas jį tikrai įtikino, o vertinti šokį buvo sunku, nes šokio metu uždainavus Liudui, V.Juozapaitis klausėsi jo dainavimo. J.Norvaišienė taip pat pagyrė ne tik Liudo šokį, bet ir dainavimą.

„Jei galėčiau, visą publiką šiandien išvaikyčiau su bizūnu. Juk taip beprotiškai sunku ir šokti ir dainuoti. Tu padarei tokius viražus, nei vienas negali tokiu dalykų padaryti. Aš norėčiau jums pabučiuoti ranką“, – išėjęs į sceną ir Liudo ranką pagriebęs sveikino J.Smoriginas.

(Papildyta 21.28) Laidų vedėja Aistė Paškevičiūtė ir Artur Bajor apsivilkę blizgančius raudonus drabužius pakvietė šokti visus ir atskleidė Rusijos ypatumus. Tačiau J.Smoriginas šokyje pasigedo rusiškos aistros ir pagyrė šokį išgelbėjusį Artur, kuris porai iš J.Smorigino padėjo pelnyti 10 balų.

„Man Arturas patiko, gerai atskleidė rusišką temperamentą, bet Aistė pasirodė silpniau“, – paantrino choreografui J.Norvaišienė.

Tuo tarpu V.Juozapaitis pagyrė porą už profesionalumą ir teigė į smulkias detales nesigilinsiąs.

Neliečiamybę iš žiūrovų pelnę choreografas Gytis Ivanauskas ir Justina Žemaitytė šoko paskutiniai. Prieš pasirodymą Justina prisipažino, jog šįkart su Gyčiu turėjo mažiau laiko repeticijoms – praėjusią savaitę patyrusi traumą ir smarkiai susibraižiusi koją mergina turėjo gydytis.

„Labai daug baleto pasirodyme, o tai yra pavojinga. Kompozicija buvo graži, jausminga, bet reikia atsirinkti tai, kas tinka jūsų faktūrai, jūsų ūgiui. Jūs kaip ir aš nesate labai galingi žmonės. Truputį disonavo apranga – Justina buvo lyg nuvalkiota senmergė prancūzė, Gytis buvo šviežesnis. Geriau būtų buvę vilkėti paplūdimio maudymuku“, – patarė J.Smoriginas.

„Visiškai nesutinku su nuvalkiotų senmergių žinovu – Justinos kostiumas buvo puikus“, – paprieštaravo V.Pauliukaitis. Pasak V.režisieriaus, pora šiandien buvo labai subtili, jų šokis buvo įdomus ir „pagaunantis“.

„Jūs man padarėte patį didžiausią, nuoširdžiausią įspūdį. Jūsų meilė atpirko visas jūsų klaidas, kurių aš ir nesistengiau įžvelgti. Aš jums rašau šimtą balų šiandien“, – pasirodymu pasidžiaugė V.Juozapaitis.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./`įkart su projektu atsisveikinti teko J.Jankevičiaus ir R.Židonytės porai, o daugiausiai komisijos ir žiūrovų simpatijų sulaukė L.Mikalauskas.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./J.Jurkutė ir V.Pauliukaitis.

(Atnaujinta 22.05) Kol žiūrovai balsavo, į sceną netikėtai išėjo choreografas V.Pauliukaitis lydimas projekto vedėjos Jurgitos Jurkutės. Pora kartu su tautinių šokių grupe „Ugnelė“ sušoko lietuvių liaudies šokį Gyvatarą. Pasirodymas susilaukė garsių ovacijų ir švilpimų.

„Vyteni, baik gerti ir rūkyti, nes nieko čia nepašokai“, – uždususiam V.Pauliukaičiui pasakė J.Smoriginas. Choreografas pridūrė, kad Vytenis pasielgė negarbingai, į sceną prisivedęs jaunuolių ir žaidęs žiūrovų simpatijomis.

„Kas norėjai kad čia būtų? Tavo nupezusios vištos? Nedarysiu reklamos tavo Vilniaus baletui“, – atkirto V.Pauliukaitis. Tačiau galiausiai J.Smoriginas prisipažino, kad šokis jam patiko ir prie komisijos stalo sugrįžusį Vytenį pasveikino bučiniu į žandą.

Vėliau į sceną išėjo visi projekto dalyviai ir sušoko kartu ruoštą pasirodymą pagal Lietuvoje dar egzotišką „Regetoną“. Po pasirodymo komisija džiaugėsi, kad dalyviai buvo linksmi, atsipalaidavę ir atjaunėję.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./`įkart su projektu atsisveikinti teko J.Jankevičiaus ir R.Židonytės porai, o daugiausiai komisijos ir žiūrovų simpatijų sulaukė L.Mikalauskas.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Visų dalyvių bendras pasirodymas laidos pabaigoje.

Atnaujinta 22.15) Šį vakarą balsavo 61 tūkstantis žiūrovų. Šįkart žiūrovai labiausiai palaikė Marių Kiltinavičių, o antroji liko Inga Valinskienė. Susumavus dviejų savaičių žiūrovų ir komisijos narių balsus paaiškėjo, kad su projektu teko atsisveikinti J.Jankevičiui ir Rasai Židonytei. Daugiausiai komisijos ir žiūrovų simpatijų sulaukė Liudas Mikalauskas.

Aš jau pripratęs... Tradiciškai norėčiau padėkoti Rasai, mano galva, ji gražiausia iš visų čia dalyvavujančių šokėjų. Antra – norėčiau padėkoti komisijai, kuri visados buvo taktiška. Dėkoju žiūrovams. Privilegija buvo dirbti su jumis visais, esate mūsų su Rasa draugai“, – projekto dalyviams tarė J.Jankevičius.

Po šio vakaro liko septynios poros, kurios kausis dėl pagrindinių prizų. Pirmosios vietos nugalėtojai bus apdovanoti 10 tūkst. eurų čekiu. Antrą vietą užėmusi pora gaus „Novaturo“ kelionę už 10 tūkst. litų, o bronzos laimėtojams atiteks kelionė už 5 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius