-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Singapūre gyvenanti Milda Ratkelytė: „Vaikų čia neauginčiau“

„Tai tarsi gyvenimas muilo burbule. Viskas sterilu, saugu, atnešta ant lėkštutės. Šioje šalyje gimusiems vaikams gyvenime mažai dėl ko tenka stengtis, priešingai nei mums, lietuviams. Jie užauga tarsi izoliuoti, nors ir viskuo aprūpinti. Čia savo vaikų neauginčiau“, – sako jau ketverius metus brangiausiame pasaulio mieste gyvenanti panevėžietė Milda Ratkelytė.
Milda Ratkelytė
Milda Ratkelytė / Asmeninio albumo nuotr.

Trečiadienį LRT televizijos eteryje startuosiantis laidos „Gyvenimas“ kūrėjų komandos penkių dalių vasaros projektas „Kruizas. Azija“ pakvies žiūrovus leistis į intriguojančią, spalvingą ir netikėtų pažinčių kupiną kelionę po Aziją.

Laidos kūrėjai – prodiuseris Edvardas Žičkus ir operatorius Marius Nemanis – per tris savaites įveikė beveik 24 000 kilometrų ir namo parsivežė kone 100 valandų filmuotos medžiagos. 

Pirmame epizode projekto kūrėjai atsidurs jau antrus metus brangiausia pasaulio vieta oficialiai pripažintame Singapūre ir, prieš sėsdami į didžiulį kruizinį lainerį, skubės susitikti su šiame mieste gyvenančia lietuvaite Milda. 

Panevėžyje gimusi, Didžioje Britanijoje mokslus baigusi ir užsienio kelionių tinklaraščiams straipsnius rengianti lietuvė taps Edvardo ir Mariaus pakeleive po pribloškiantį Singapūrą. Ji dalysis istorijomis, ves tik vietiniams žinomais takais, negailės patarimų, ką daryti, kad, atkeliavęs į šią šalį, neliktum tuščiomis kišenėmis. 

„Įsitvirtinti Singapūre užsieniečiui be galo sunku. Pirmiausia reikia turėti aukštojo mokslo diplomą, tada gauti darbo pasiūlymą iš vietinės kompanijos su ne mažesniu nei 4000 dolerių atlyginimu. Į darbą čia priimami tik labai kvalifikuoti specialistai, kurių singapūriečiai negali rasti pas save: daktarai, bankininkai, mokslininkai. Padavėjų ir viešbučių tvarkytojų šioje saloje-valstybėje niekas nelaukia“, – pasakos M.Ratkelytė, kuri Singapūrą antraisiais namais vadina jau ketverius metus. 

Vis dėlto, tolimos savo ateities ji čia neįsivaizduoja ir auginti vaikų šioje vietoje nenorėtų. „Tai miestas jauniems žmonėms, kuriems už asmeninę laimę svarbesnė karjera, kurie dirba neskaičiuodami valandų“, – LRT laidai pasakos lietuvė.

Kelionių dokumentikos po Aziją žiūrovų laukia viešnagė „National Geographic“ vienu įspūdingiausių pasaulio botanikos sodų vadinamoje vietoje, kuri ten apsilankiusiems primena matytas kino juostoje „Įsikūnijimas“.

Projekto kūrėjai pravers ir aštuonis milijardus dolerių kainavusių trijų dangoraižių duris. Ant jų stogo „nutupdyta“ gondola – aukščiausiai kada nors įrengtas baseinas – iki šiol kelia diskusijas tarp internautų, ar šie vaizdai gali būti tikri, ar tai – fotošopo kūrinys. 

Singapūro gatvėse žurnalistai mėgins įsitikinti, ar vietos milijardieriaus Edvardui Žičkui papasakota istorija, kad jis brangiausiame pasaulio mieste kasdien maistui išleidžia tik... 10 dolerių, gali būti tiesa.

Asmeninio albumo nuotr./Edvardas Žičkus ir Marius Nemanis
Asmeninio albumo nuotr./Edvardas Žičkus ir Marius Nemanis

O vėliau „Gyvenimo“ kūrybinė grupė skubės į prieplauką, kurioje drauge su pustrečio tūkstančio keleivių ir pusantro tūkstančio įgulos narių sės į įspūdingą kruizinį lainerį. Čia ir prasidės kelionė, nuvesianti LRT laidų kūrėjus į keblias situacijas Brunėjuje, Vietname, Tailande, Samujaus saloje bei Singapūre.

„Kruizas. Azija“ premjera – trečiadienį 21 val. per LRT televiziją. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius