-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Skaiva ir Laima Lapkauskaitė rinks „Lietuvos dainą“

LNK muzikinis projektas „Lietuvos daina“ pradeda mylimiausios dainos atranką. Internete skelbiamoje anketoje žiūrovai kviečiami išreikšti savo nuomonę ir nurodyti, kuri daina jiems yra numeris vienas.
Skaiva Jasevičiūtė
Skaiva Jasevičiūtė / LNK nuotr.

„Yra dainų, kurios padarė didelę įtaką visai tautai ir dainuojamos įsimylėjus, per vestuves, išleistuves, jubiliejus, čempionų sutikimus. Tai gali būti ir lietuvių, ir užsienio autorių kūrinys. Svarbu, kad jis būtų atliekamas lietuviškai“, – sako viena projekto prodiuserių Laura Paukštė.

Išanalizavus žiūrovų siūlomas dainas į mylimiausios titulą, jos bus atrinktos ir pasiūlytos sudainuoti žymiausiems Lietuvos scenos atlikėjams. Tačiau žiūrovai jas išgirs naujai: žinomas dainas dainuos kiti atlikėjai.

„Argi nebūtų įdomu išgirsti, kaip „In Culto“ dainuoja šlagerį „Švieski man vėl“, o Rytis Cicinas – Lordi „Hard Rock Hallelujah“, – sakė L. Paukštė.

„Lietuvos dainoje“ dalyvaus Egidijus Sipavičius, Vaidas Vyšniauskas, „Rebelheart“, Stano, Evelina Sašenko, Sasha Song, Violeta ir Vilius Tarasovai, Džordana Butkutė, Ruslanas Kirilkinas, Donatas Montvydas, Evelina Anusauskaitė, Deivis, „Jungėnai“, „ŽAS“, „Pikaso“ „Ventukai“, „Sadūnai“ – iš viso daugiau nei trys dešimtys atlikėjų.

Daugiausia žiūrovų balsų sulaukusios dainos bus grojamos per 12 atrankinių „Lietuvos dainos“ laidų. Iš kiekvienos laidos bus išrenkamos dvi dainos, kurios keliaus į pusfinalius. Vieną dainą išrinks žiūrovai, kitą – komisija. Galiausiai dvylika dainų susigrums tiesioginiame „Lietuvos dainos“ finale. Projekte bus rengiami specialūs teminiai vakarai – pvz. A. Mamontovo, M. Mikutavičiaus dainos, „šlageriai“, „80-ųjų hitai“ ir t.t.

Kiekvieną dainą laidoje vertins 10 autoritetų komisija. Komisijos nariai bus padalinti į dvi dalis – vieni atstovaus vyresnei, kiti – jaunesnei kartai.

„Komisijoje nebus vien muzikologai ar atlikėjai. Kviesime pačių įvairiausių profesijų ir patirčių žmones. Vienos pirmųjų komisijos narių – skirtingoms kartoms atstovausiančios žinomos moterys – radijo laidų vedėja, žurnalo „Joy“ vyr. redaktorė Skaiva Jasevičiūtė ir muzikos prodiuserė Laima Lapkauskaitė“, – sako L. Paukštė.

Pasak Skaivos Jasevičiūtės, „Lietuvos daina“ turėtų būti pripažinta ta, kurią uždainavus bent jau pusės Lietuvos gyventojų mintyse nekiltų noras kritikuoti, keiktis ir tyčiotis.

„Nesu dainininkė, todėl šiame projekte bandysiu labiau gilintis į dainų tekstus. Anais laikais dainos turėjo gilesnę prasmę. Dabar dauguma dainų autorių tekstus rašo vadovaudamiesi principu – svarbu, kad rimuotųsi . Nemanau, kad dainų daina galėtų tapti daina, kurios tekste yra merginos dainuojama frazė „Mūsų dugnas išmatuotas...“. Nesvarbu, kad melodija labai labai graži“, – sako Skaiva.

Muzikos prodiuserė Laima Lapkauskaitė tvirtina priešingai – populiariai dainai reikalinga labai įsimintina melodija. „Yra labai žinomų hitų iš trijų akordų. Stebint „Eurovizijos“ konkursą, matyti, kad nugali tos dainos, kurios turi paprastą ir įsimintiną melodiją, gili prasmė nereikalinga.

Laimą Lapkauskaitę pastaruoju metu veža Eltono Johno daina „Sorry seems to be the hardest word”, kurią lietuviškai „Ką man padaryt, kad tu mylėtum” atlieka talentingasis Sasha Song.

„Man daina Nr.1 – tai tokia daina, kurią būtinai kyla noras parodyti per youtube sėdint ir vakarojant su draugais namie. Tokios dainos kelia sentimentus ir primena gražius įvykius“, – sako Skaiva.

„Lietuvos dainos“ nugalėtojas laimės pagrindinį 30 000 litų prizą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius