Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Šok su manimi“ dalyvis Tomas Kairys už nuopelnus Lietuvos sportui sulaukė Prezidentės sveikinimų

Parolimpietis Tomas Kairys, pernai iškovojęs prizines vietas Pasaulio ir Europos čempionatuose šiemet sulaukė Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinimo už nuopelnus Lietuvos sportui.
Tomas Kairys ir KKSD vadovas Klemensas Rimšelis.
Tomas Kairys ir KKSD vadovas Klemensas Rimšelis. / TV3 nuotr.

„Šiais metais Europos čempionate šuolių į tolį rungtyje iškovojau bronzos medalį. Labai džiugu, kad mūsų Kūno kultūros ir sporto departamento atstovai pakvietė mus ir pagerbė už Lietuvos vardo garsinimą. Man be galo malonu buvo tiesiai į namus gauti ir Prezidentės pasveikinimą. Džiaugiuosi, kad esu pastebėtas“, – už sveikinimus dėkoja parolimpietis, TV3 šokių projekto „Šok su manimi“ dalyvis Tomas Kairys.

Ant pagyrų ir laurų vyras nemiega, o skuba toliau treniruotis būsimoms varžyboms. Šį kartą jo laukia Pasaulio čempionato atrankos etapas Danijoje ir pats čempionatas Naujoje Zelandijoje. Be to, vyras dar ir pluša šokių treniruočių salėje ir daro viską, kad galėtų kuo geriau pasirodyti antrame projekto „Šok su manimi“ sezone.

Dėl šokių judesių jam teko lankytis pas ortopedijos technikos specialistą, kuris padėjo Tomui sureguliuoti kojos protezą, leisiantį sportininkui nevaržomai su vyriškais aukštakulniais judėti šokių aikštelėje.

„Tomas turi protezą iš anglies pluošto, pritaikytą sportui, bet čia – visai kas kita. Kasdien dėvimą protezą reikės kiekvienąkart pareguliuoti, prieš aunantis specialius šokiams skirtus aukštakulnius batelius. Tik tinkamai sureguliuotas protezas leis Tomui laisvai jaustis šokių aikštelėje ir atlikti plastiškus judesius“, – sako sportininką prižiūrintis specialistas Artūras Didžiariekis.

Šokiais ir sportu vasarojantis parolimpietis ir toliau kaista ne tik dėl aukštos lauko temperatūros, bet ir dėl naujų iššūkių ir užimto laisvalaikio.

„Labai džiaugiuosi pradėjęs mokytis šokti. Netrukus išvyksiu su mokiniais į šokių stovyklą Alantoje. Tikiuosi čia pasisemti dar daugiau gerų idėjų ir emocijų. Pats net nesitikėjau, kad sugebėsiu. Muziką ir šokį dabar jaučiu širdimi“, – su dideliu džiaugsmu pradėjęs šokti pasakoja T. Kairys.

15min.tv – nemokama televizija internete

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius