-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šokių projektas Kūčių vakarą: puiki pramoga ar vertybių nepaisymas?

Veikiausiai pirmąsyk per televizijos projektų istoriją per šias Kūčias įvyko tiesioginė pramoginio projekto transliacija. Sprendimą su šokiais praleisti Kalėdų išvakares priėmė televizija TV3 ir įprastais šeštadieniais žiūrovus prie ekranų sutraukianti šio kanalo laida „Šok su manimi“.
Danguolė Stachura ir Deividas Meškauskas
Danguolė Stachura ir Deividas Meškauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nuo 19 val. iki 22.30 val. vakaro vykstantis šou visus jo dalyvius, žiūrovus studijoje ir kūrybinę grupę privertė tam laikui pamiršti šeimos ratą, gausiai nukrautą švenčių stalą, Piemenėlių mišias ir kitus įprastus Kūčių atributus.

Kaip 15min.lt sakė „Šok su manimi“ prodiuserė Neringa Kavaliauskienė, visi prisidedantys prie projekto reagavo geranoriškai, sužinoję, kad Kūčias švęs televizijos studijoje.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Neringa Kavaliauskienė
Neringa Kavaliauskienė

„Jei žiūrovams Kūčių vakarą padovanojome šventę, mes visi tuo labai džiaugiamės. Man atrodo, mes taip šviesiai, taip gražiai padėjome pasitikti Kalėdas – pasirodė svečiai iš „Harlem Gospel Choir“, teisėjavo iš vaikų sudaryta komisija. Manau, tai sušildė žiūrovų širdis ir tai yra gražu. Priklauso nuo to, kaip viską pateiksi. Mano nuomone, vakaras buvo šviesus“, – kalbėjo ji.

Pasibaigus projektui, kone visi šokėjai ir šou metu pasirodė atlikėjai strimgalviais skubėjo namo, norėdami spėti nors šiek tiek „pakūčiavoti“.

„Pernai šokau per Kalėdas, šiemet per Kūčias. Tačiau man kaip šokėjui-profesionalui per šventę būti ant parketo yra stebuklinga. Dabar susidėjęs daiktus važiuosiu pas šeimą. O pašokti man – šventės dalis“, – pasibaigus šventiniam „Šok su manimi“ sakė šokėjas Deividas Meškauskas.

„Man šokiai per Kūčias nebuvo didelė tragedija, mano tėvai atvažiavo pas mane į studiją ir važiuojame silkės valgyti po projekto“, – sakė D.Vaitiekūnas.

Jo partnerė Danguolė Stachura teigė kartą dėl šokių galinti išsižadėti Kūčių. „Šis projektas mano gyvenime vyksta vieną kartą ir pirmąsyk Kūčias leidau ne su šeima, bet tuoj pat prie jos prisijungsiu. Tas vienas kartas pateisinamas, aš taip gerbiu organizatorius, kad sutinku su jų sąlygomis“, – kalbėjo moteris.

Vienas projekto lyderių, aktorius Dominykas Vaitiekūnas šeimos palaikymą juto ir projekto metu – vaikiną televizijos studijoje stebėjo tėvai. „Atvirai pasakius, turiu tokią profesiją, kuri paskatino šventomis nebelaikyti absoliučiai visų švenčių. Didžiausia šventė – kai turi laisvą dieną. Manau, kad nereikėtų sureikšminti žiemos švenčių. Taip, jos yra svarbios, tokios, kai susirenka visa šeima prie stalo. Nors dabar daug diskutuojama, kas yra šeima. Man, pavyzdžiui, draugai – taip pat šeima“, – svarstė aktorius.

Pasak D.Vaitiekūno, jam labiausiai buvo gailo dėl to, kad studijoje buvo mažiau palaikančiųjų. „Visi šventė Kūčias ir čia buvo mažiau žmonių, anksčiau studijoje buvo šventiškiau. Nežinau, kiek tos šventinės nuotaikos pateko į eterį. Aš santūriai laikausi darbo per šventes klausimu. Man pačiam tai nebuvo didelė tragedija, mano tėvai atvažiavo pas mane ir važiuojame silkės valgyti po projekto. Man regis, artimais žmonėmis susirūpinti reikėtų ne tik per Kūčias, bet visus metus, tuomet per žiemos šventes nekils jokių problemų“, – sakė vaikinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius