-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Stanislovas Stavickis-Stano apie savo chorą: „Įsivaizduokite, koks „vaikas“ gims iš 16 žmonių meilės!“ (nuotraukos)

Sekmadienį Vilniuje vyko atranka į Stanislovos Stavickio – Stano chorą. Dešimtys dainingų vilniečių rinkosi į klubą „Pabo Latino“, kur buvo renkami antrojo sostinės choro, susirungsiančio TV3 projekte „Chorų karai“, nariai.
Atrankos akimirka
Atrankos akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Stano 15min.lt išsidavė užsimojęs suburti įvairiatautį kolektyvą, atskleisiantį tikrąją Vilniaus dvasią. „Choras bus įvairiatautis todėl, kad Vilniuje ir visoje Lietuvoje nuo seno gyvena daugybė skirtingų tautybių, kultūrų žmonių. Jie puikiai sugyvena, bet pastaraisiais metais yra daug neteisingų stereotipų apie kai kurias tautybes. Toks jausmas, kad ieškoma kaltųjų – kalti žydai, lenkai, rusai... Noriu sukurti chorą ir per tautų draugystę parodyti mūsų toleranciją“, – sakė atlikėjas. Anot jo, jei jau burti Vilniaus chorą, tai svarbu atskleisti mieste karaliaujančią „kultūros mišrainę“. „Norėdami parodyti tikrą miesto atspindį, privalome atskleisti jo įvairiatautiškumą“, – tikino 16-os žmonių kariauną rinkęs Stano. Jis neslėpė, kad šiek tiek įtakos turėjo ir jo paties įvairiatautės šaknys. „Mano šeimos kraujyje irgi yra skirtingų tautų – rusų, lietuvių, lenkų, totorių ir net prancūzų. Jei parodysite man nors vieną visiškai grynakraujį lietuvį, duosiu kairę ranką nukirsti!“, – juokavo Stano.

Dainininkas ir dainų kūrėjas teigė, kad jo choras labai skirsis nuo kito Vilniaus – Neringos Čereškevičienės – choro. „Mūsų pagrindinis akcentas būtent įvairiatautiškumas. Kai vaikas gimsta iš lietuvio ir kitos tautos atstovo meilės, sakoma, kad jo genai stiprūs, jis talentingesnis. Įsivaizduokite, koks „vaikas“ gims iš 16 žmonių meilės!“, – džiaugėsi Stano.

Atrankoje dalyvavusi Marija sužavėjo komisiją. Pati mergina sakė trokštanti dainuoti ir turinti dainavimo patirties – renginius vedanti mergina dainuoja iki šiol, yra dalyvavusi viename televizijos projekte ir baigusi muzikos mokyklą. „Tai puiki galimybė pabendrauti, pasitobulinti. Man patinka mintis burti įvairiatautį chorą, nes pati daug keliauju, dalyvauju tarptatiniuose projektuose, man įdomūs kitataučiai žmonės. Juolab pati turiu žydiško kraujo“, – sakė vilnietė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius